Parkları haşereler bastı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısının sonunda söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, parkları sinek ve haşerelerin bastığını söyledi. Sucu, bu konuda çok fazla şikayet aldıklarını belirterek, "Lütfen acilen önlem alın. Larvalar çoğalıyor" dedi. Osman Toprak ise bu konuda şikayet almadıklarını söyledi ve Sucu'ya 'adres verin' dedi. Sucu da, Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nı örnek verdi.

Meclis toplantısının bitiminde söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, kentimizde özellikle parklarda sinek, üvez, böcek, farelerin cirit attığını bu konuda çok şikayet aldıklarını söyledi. Sucu, "Parklarda hamam böceği, sinek üvez var. Ciddi olarak bu olaya eğilinmesini istiyoruz. Bu soruna ivedilikle çözüm bulursanız memnun oluruz. Çünkü larvalar çoğalıyor" dedi.

Osman Toprak ise, Şubat-Mart Nisan aylarında larva mücadelesi yaptık. 30 ekibimiz Gaziantep'in değişik semtlerinde sinek ve haşera ile mücadele ediyor. Şahsıma ve belediyeye sinekle alakalı hiçbir şikayet gelmeli" dedi. Ak Partili meclis üyelerinin adres verin sorusuna Sucu, Recep Tayyip Erdoğan Parkı diye cevap verdi.

MİMARLAR ODASI'NIN İTİRAZI REDDEDİLDİ

Meclis gündeminde 73 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin 32. maddesi olan Çukur Mahallesi 20J nazım imar paftasında ticaret meydan ve meydan altı ticarit alanı nazım imar planına Mimarlar Odası'nın yaptığı itiraz reddedildi. Mimarlar Odası, 9.50 olan yüksekliğe itiraz ederek, yüksekliğin eski plandaki gibi 6.50 olması gerektiğini savunmuştu. Yapılan itiraz ret edildi. Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜ KULLANACAK

Şahinbey ilçe belediyesine 10 yıl süre ile tahis edilen, mülkiyeti büyükşehir belediyesine ait tapunun Şahinbey ilçesi İsmetpaşa Mahallesi pafta 64, ada 875, parsel 1'de kayıtlı taşınmazın (Şahinbey belediyesi eski hizmet binası) taşınmazın 2. katının Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık ve Kurul Muhabere Bürosunun 05.05.2015 tarih ve B.M. 2015 tarih ve BM. 2015/3191 sayılı yazısına istinaden Şahinbey Belediyesinine olur yazısı ile Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün ihtiyacı doğrultusunda Gaziantep Adliye Binasına ek hizmet binası yapılıncaya kadar Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına tahsisi oy birliği ile kabul edildi. Meral KINACILAR