Gaziantep’te kenar son günlerde birçok parkın sulanmadığı ve herşeyin kurumaya terkedildiği yolundaki şikayetler arttı. Mahalle sakinleri bazı parkların bakımsız kurumaya terkedilmesini farklı şekilde yorumluyor ve “acaba yerine başka birşey mi yapılacak” diye merak ediyor.

TEHLİKE SAÇIYOR

Çıksorutta eski adı Mehmet Bozgeyik olan Mahmut Dalkan Parkı'nın sulanmadığından yakınan vatandaşlar, bazı parklara bakım yapılırken, bazılarının ise kaderine terkedilmesine tepki gösteriyor. Mahalle sakinleri, "Bozgeyik parkımız var yeni adı Mahmut Dalkan Parkı, perişan ve hiç bakım yok. Bu parkta banklar vardı, onuda kaldırdılar. Parktaki tuvalet kullanılmayacak şekilde, berbat. Duyduğumuza göre buraya imam hatip lisesi yapılacakmış o nedenle parka bakım yapılmıyormuş. Ne derece doğru bilemiyoruz. 3-4 senedir görevliside yok, bakımda yok. Tehlike saçıyor" dediler.

REFÜJLER SULANMIYOR

Güneş mahallesi sakinleri ise orta refüjdeki ağaçların sulanmadığını, ağaçların kurumaya başladığını belirtti.

Güneş Mahallesinden Zeki Güneş, refüjlerdeki ağaçlara bakım olmadığını söylerken, "Parklarımız sulanıyor ama refüjdeki ağaçlar ne sulanıyor, ne de bu sene ilaçlama yapıldı. Yol üstündeki ağaçlar kuruyor. Bu ağaçları Ömer Can dikmişti. Ağaçlar ilaçlanmadı. Vatandaşın kendi suladığı ağaçların altında böcekten oturulmuyor. Belediyeye şikayetlerimizi iletiyoruz. Ama ilgilenen yok" dediler.

ŞEKERİM PARKINA EL ATILSIN

Güneykent sakinleri ise Şekerim Park'a belediyenin el atmasını bekliyor. Mahalle sakinleri, "Muhtarlığın da bulunduğu parkta bulunan kafenin mühürlenmesinin ardından bakım durdu. Belediyenin parka biran önce el atmasını bekliyoruz" dediler. Meral KINACILAR