Geçmiş dönemde mahalle aralarında sıkça oynanan oyunlar gerçekleştirilen etkinliklerle adeta yeniden hayat buldu.

Şehitkamil’de parklar sporcu öğrencileri misafir etmeye devam ediyor. Her hafta ilçe genelinde farklı mahallelerde yer alan parklarda gerçekleştirilen etkinliklerde görevli eğitmenler unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunları katılımcı öğrencilere önce anlatıyor sonra keyifle oynatıyorlar. Basketbol, mini voleybol, badminton branşlarında gerçekleştirilen müsabakalar, minyatür kaleye penaltı atma, top sürme yarışları ve beceri koordinasyon parkurlarının yanı sıra geçmiş yıllarda sokak aralarında sıkça oynan çuval yarışı, ip atlama, yumurta taşıma yarışı, halat çekme, yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, yakan top, istop, körebe gibi oyunlar etkinlik esnasında küçük ve genç yaştaki öğrenciler ile parklarda kendilerini yalnız bırakmayan velilerinden büyük ilgi görüyor.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Fıstıklık parkında olduğu gibi Anneler parkı ve Recep Tayyip Erdoğan parkında gerçekleştirilen etkinliklerde de öğrencileri yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, etkinliklerin ilçe genelinde yer alan farklı mahallerde de devam edeceğini ifade etti. Oyunlar esnasında çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Fadıloğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şehitkamil’de Spor Günleri etkinliği her hafta çarşamba ve cuma günleri farklı mahallerimizde yer alan parklarda şenlik havasında devam ediyor. Fıstıklık, Batıkent ve Güvenevler Mahallelerinde etkinlikler özelikle çocuklarımızdan büyük ilgi gördü alanında uzman eğitmenlerimiz önümüzdeki hafta Eyüp Sultan Mahallesinde yer alan Eşref Bitlis Parkında ve Zeytinli Mahallemizde yer alan Nuri Maviş Parkında yine çocuklarımız ve gençlerimizle buluşacaklar. Çocukluk günlerimizden izler taşıyan etkinliklerde geleneksel oyunlarımızı gelecek nesillere anlatabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Başarılı sporcuların yetişebilmesi için önce spor kültürünü oluşturmamız gerekiyor. Şehitkamil’de Spor Günleri etkinliğinde en çok önem verdiğimiz konuların başında da bu konu yer alıyor. Sportif tesislerimiz başta olmak üzere, okullarımızda, parklarımızda, alış veriş merkezlerinde 7’den 70’e herkesin düzenli spor yapma alışkanlığı kazanması adına çalışmalarımız devam ediyor. Spor yapan, sağlıklı, zinde, başarılı ve mutu nesillerin yetişmesi adına etkinliklerimiz, projelerimizi sürdüreceğiz”

VELİLERİMİZDE KEYİFLE EŞLİK EDİYOR

Şehitkamil’de Spor Günleri etkinliğinde oyunlara ve yarışmalara sadece çocukların ve gençlerin değil, velilerinde büyük bir ilgiyle iştirak ettiğini ifade eden proje eğitmenlerden Canan Sever, mahallerde yürütülen sportif çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, “Sonbaharın tüm güzellikleriyle birlikte spor yapmaya elverişli havasını ve ortamını bünyesinde barındıran parklarda vatandaşlarımıza Şehitkamil Belediyemizin yürüttüğü sportif faaliyetleri tanıtıyor, oyunlar oynuyor, yarışmalar düzenliyoruz. Günümüzde büyük ilgi gören sportif branşların yanı sıra tüm anne ve babaların hatıralarında yer alan geleneksel oyunlarda velilerimiz çocuklarımızı yalnız bırakmıyor. Babalar ve anneler çocuklarıyla yarışırken ortaya çıkan tablo bizleri çok mutu ediyor. Her etkinlik sonrasında ise çocuklarımızdan gelen tekrar gelecek misiniz sorusu ise etkinliğin başarısını gösteriyor. Bizde onları ve tüm velilerimizi 365 gün esasına göre faaliyetlerini sürdüren spor merkezlerimize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MUHARREM TÜRKOĞLU