Şahinbey İlçesi’nde yeni mahalle olarak ilçeye bağlanan 44 eski köyün 30’üne kilit taşı çalışmasını tamamladıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeni mahallelerin tamamına mülkiyet durumuna bakılarak, park ve taziye evi yapacaklarını söyledi. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeni mahalle olarak ilçeye bağlanan eski köy muhtarları ile istişare toplantısı için bir araya geldi. Şahinbey Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda Başkan Tahmazoğlu, slayt eşliğinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıya katılan muhtarlardan mahalleleri için yapılması istenilen talep ve istekler yazılı olarak alındı.
Merkez mahalle ile yeni mahalle olan eski köylerin talep ve isteklerinin farklı olacağı düşüncesi ile ayrı ayrı toplantı düzenlediklerini söyleyen Başkan Tahmazoğlu, “özellikle eski köy olan yeni mahallelerimizde muhtarlık vatandaşımızın ilk müracaat kapısı olmuştur. 30 Mart seçimleri ile birlikte yeni mahallelerimizde değişiklikler oldu. Daha önce özel idareden hizmet alınıyordu. Böylelikle Özel idarenin kalkmasıyla birlikte bu işlerin bir kısmını büyükşehir belediyesi bir kısmını da ilçe belediyeler üstlenmiştir. Bu noktada Şahinbey Belediyesi olarak üstümüze düşen çalışmaları daha mahallemiz olmadan aldığımız meclis kararı ile yapmaya başladık. 44 mahallemizin 30’unda kilittaşı çalışmamızı tamamladık. Şimdi mülkiyet durumlarına bakılarak, yeni mahalle olan eski köylerimizin tamamında park ve taziye evi yapacağız” dedi.
Tüm muhtarlara yeni görevlerinin hayırlı olmasını dileyen Başkan Tahmazoğlu, mahalleleri ile ilgili muhtarların sorun ve sıkıntılarını tek tek dinleyerek, cevap verdi.