Karagöz caddesi üzerindeki park sorunu esnafı çileden çıkarıyor. Cadde üzerindeki yola yapılan iki taraflı parklar yüzünden trafik altüst olurken, esnaf, daha önce iptal edilen parkomat sisteminin cadde üzerine tekrar gelmesine de tepki gösteriyor. Kapanan yoldan ve dükkanlarının parklar yüzünden görünmemesinden şikayetçi olan esnaf otoparkların yaygınlaşmasını istedi.

Trafik sorunun bitmesi için otoparklarla birlikte vatandaşlara eğitim verilmesini de isteyen esnaflar, "Karagözde park olayına tamamen karşıyız. Ana cadde üstünde araçlarını park edip gidiyorlar sonrasında bir araç buradan geçermi diye düşünmüyorlar. Vatandaşlar otoparka 4 TL vermemek için ana cadde üstüne araçlarını park ediyor. Bu seferde biz mağdur oluyoruz.Avrupa ülkelerinde uygulanan çok katlı asansörlü otoparklar yapılırsa hem yerden kazanır hem de paradan. Otoparkların yaygınlaşmasıyla bu durumun düzeleceğine inanmıyorum. Vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi gerekir yani eğitim şart ancak böyle olursa bu sorun çözülür.Ambulans yoldan geçemiyor, itfaye geçemiyor hastası olan adam bu cadde üstünde ölümü bekliyor" diye konuştular.

İŞTE ESNAFIN GÖRÜŞLERİ

AHMET AKHAN (PARFÜMCÜ)

"ARAÇLAR CADDEDEN GEÇEMİYOR"

"Karagözde park olayına tamamen karşıyız. Ana cadde üstünde araçlarını park edip gidiyorlar sonrasında bir araç burdan geçermi diye düşünmüyorlar. Araç geliyor caddeden geçemiyor hadi normal aracı geçtik ambulans geliyor o bile yoldan geçemiyor. Karagöz Gaziantep çarşısının göbeğidir buradaki park olayı yüzünden sıkıntıyı biz çekiyoruz. Parkomatların burada olması yanlış cadde zaten dar araçlar buraya parkda edince diğer araçlar kilitlenip kalıyor. Burada bir dakikada geçeceğin yolu sırf tıkanıklıklar yüzünden on dakikada zor alıyorsun. Burası çarşı herkesin gelip geçtiği yer. Karagöz caddesinde bence park yasağı olmalı. Cadde üstünde park olayı olmasa araçlar sıkıntı duymadan yolda ilerler. Araçlar dükkanımızın önüne park ettikleri için bu durum bizim işlerimizide etkiliyor vatandaş burda dükkan mı var başka birşey mi var göremiyor. Bu sorunun çözümü için vatandaşlarımız araçlarını otoparklara park etmeli yol üstünde bir sürü otopark var tutup ta neden bizim dükkanlarımızın önüne park ediyorlar."

RIDVAN UZUNÖZ (GÖZLÜKÇÜ)

"PARKOMATI ESNAFLAR OLARAK BİZ İSTEDİK"

"Parkomatı esnaflar olarak biz istedik çünkü esnaflar buraya kendi arabasını park edip gidiyorlardı en azından bu parkomatlarla bu işe bir çözüm buluruz dedik olmadı, aynı sorun devam ediyor. Bu cadde üstüne park eden araçlar yüzünden buradan ne araçlar geçebiliyor ne otobüsler nede ambulanslar. Bu durum bizi mağdur ediyor. Vatandaşlar otoparka 4 TL vermemek için ana cadde üstüne araçlarını park ediyor. Bu seferde biz mağdur oluyoruz."

ÖZCAN ÖZENEL (MAĞAZACI) FOTOSUZ

"ASANSÖRLÜ, ÇOK KATLI OTOPARKLAR YAPILSIN"

"Caddede yollar çok dar olduğu için araçlar zaten zar zor geçiyor, gelen araçlarda yola araçlarda parkedince yolda tıkanmalar oluyor. Parkomatlar daha fazla araç alayım diye belediyenin çizdiği çizgileri yarı yarıya kullanarak daha fazla aracı parkettiriyorlar cadde üstüne öyle olunca buradan bir ambulans geçemiyor, bir otobüs geçemiyor biz bile yolun karşı tarafına geçmek için 2, 3 dakika bekliyoruz. Burada trafik kilitlendiğinde Maarif Kavşağina kadar araç kuyruğu oluyor. Şehirmerkezinde çok katlı otoparklar artmalı ancak bu soruna böyle çözüm bulunur. Avrupa ülkelerinde uygulanan çok katlı asansörlü otoparklar yapılırsa hem yerden kazanır hemde paradan kazanır. Araçların yol üstünde olması nedeniyle çok sayıda müşterimizide kaybediyoruz müşteriler geliyor burda mağza varmı yokmu bilmiyorlar. Pratik yoldan bu çözümü istiyorlarsa parkomatlarda fiyat artırımı yapsınlar bir tane araç cadde üstüne park etmez."

MURAT KALENDER (SU ARITMA CİHAZLARI SATICISI)

"KARAGÖZDE PARKOMATLARLA İLGİLİ HİÇBİR SIKINTI YOK"

Karagözde parkomatlarla ilgili hiçbir sıkıntı yok. Esnafın maddi olarak iş yapması için bu parkomatlar ve otoparklar olmalı. Nisan ayında bu parkomat olayını biz istedik bir ara buraya polis dikmişlerdi cadde üstünde anlık duranlara dahi ceza yazıyorlardı baktık durumdan bizde etkileniyoruz parkomat sistemini istedik.Şimdi hiç değil parkomatlar olduda burası bir sisteme bindi. Müşterilerimiz hiç değil beş dakika, on dakika dükkana uğraya biliyor. Bu parkomat olayı işimize yaradı. Burada yaşanan sıkıntının esas nedeni ise otopark kullanımının yaygın olmaması. Bu sıkıntıya çözüm olarak marif bölgesinde çok katlı otoparklar inşa edilmeli Maarif ve Elmacı Pazarı yolu tamamen trafiğe kapatılmalı.

ÖZGÜR KARAKUŞ "MAĞAZA MÜDÜRÜ"

"BU İŞİN ÇÖZÜMÜ İÇİN EĞİTİM ŞART"

"Ana cadde üstüne dükkanların önünü kapatacak şekilde araçları park ediyorlar karşıdan birisi baktığı zaman burada mağaza mı var başka birşey mi göremiyor. Burada otoparklara para vermemek için araçlar park edip gidiyor geldiklerinde makbuz yazıldığını görünce parkomat yetkilileriyle tartışıyor arada kavga çıkıyor. Kendi müşterilerimiz bile geldiklerinde araçlarını park edecek yer bulamıyorlar. Cadde üstüne 7,8 saat park eden araçlar var. Otoparkların yaygınlaşmasıyla bu durumun düzeleceğine inanmıyorum. Vatandaşlarımızın bilinçlendirilmsi gerekir yani eğitim şart ancak böyle olursa bu sorun çözülür. Yol çok dar olduğu için ambulans bile burdan geçemiyor araçlar ambulanslara bile yol vermez hale gelmiş insanların birbirlerine tahammülleri yok."

AHMET TUNCER (TAKSİCİ)

" Cadde çok dar bir araba giriyor yolu kapatıyor. Ana cadde üstüne park mı olur? Ambulans yoldan geçemiyor, itfaye geçemiyor hastası olan adam bu cadde üstünde ölümü bekliyor. Cadde üstünde bir sürü otopark varken sürücüler buralara girmiyor cadde üstüne park ediyor." Haluk ŞAHİN