78 yaşındaki kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, 27 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Gaziantep 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Y. A. (18) ve öldürülen Mustafa Özkan'ın oğlu Abdullah Özkan katıldı. Sanık savunmasında, uzaktan akrabası olan Mustafa Özkan'ın evine hırsızlık amacıyla gittiğini söyledi.

PARAYA İHTİYACIM VARDI

Uyuşturucu kullandığı için paraya ihtiyacı olduğunu anlatan Y.A, "Evde para ve altın olduğunu biliyordum. Kapı deliğinden baktığımda Özkan'ın uyduğunu görünce eve girdim. Yaşlı adamın uyandığını fark edince de paniğe kapılarak bıçakla vurdum. Daha sonra yorganı yaşlı adamın üzerine çekip kaçtım, çok pişmanım" diye konuştu.

GEREKLİ CEZA VERİLSİN TALEBİ

Abdullah Özkan da mahkeme heyetinden sanığa gerekli cezanın verilmesini talep etti. Mahkeme, sanığa, 'kasten ve nitelikli adam öldürmekten' ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanığın olay anında 18 yaşından gün almamış olması ve mahkemedeki tutum ve davranışları nedeniyle cezası 20 yıla indirildi. Sanık, hırsızlığa teşebbüs suçundan da 10 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Suçu gece işlediği için cezası yarı oranında arttırıldı. Suç, teşebbüs aşamasında kaldığı içinse 4'te bir oranında indirim uygulandı. 18 yaşından gün almamış olması ve mahkemedeki davranışı nedeniyle indirim uygulanarak 5 yıl 10 ay hapis cezasına çaptırıldı.

MAHKUM OLDU

Konut dokunulmazlığı suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezası verilen sanık, toplamda 27 yıl 6 ay hapse mahkum oldu. Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde, 26 Şubat 2015'te, Mustafa Özkan, Altınyurt Mahallesi'ndeki evinde bıçaklanmış halde ölü bulunmuş, olayın ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan Y.A tutuklanmıştı. AA