Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey'in tramvay alımında 2,5 milyon Euro’luk usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla kendisini töhmet altına bırakan söylentilere çok sert cevap verdi. Güzelbey bir hafta önce kendisine çağrıda bulunan ve “susarsanız iddiaları kabul etmiş olacaksınız”diyen Ökkeş Özekşi'ye gönderdiği açıklama Gaziantep gündemine bomba gibi düştü. Şimdi gözler paraların nerede olduğuna çevrildi.

Güzelbey, tramvay alımının kilit ismi şu anda büyükşehir belediyesi genel sekreter vekili olarak görev yapan Settar Çanlıoğlu’nu sert biçimde suçlarken, bu arada hakkında iddiada bulunanları belge çıkarmaya ve savcılığa başvurmaya davet etti. Dün şehrin gündemine giren bu açıklama sonrası, Settar Çanlıoğlu konuşurken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise konuşmamayı tercih etti.

Bu konuyla ilgili olarak CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, meclis başkanlığına önerge verirken, Güzelbey'in açıklamalarının kilit isimlerinden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Settar Çanlıoğlu da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tramvay ihalesine katılmadığını söyleyen Çanlıoğlu, "İhaleyi yapan buradaki genel sekreter. Bir ihale yapıldığında ihalenin fiyatı bellidir. Nasıl para kayıp olabilir? Böyle durumlarda para kayıp olmaz. İhaleyi yaparsın ihalenin neticesi, ne çıkmışsa o parayı ödemek zorundasın" diye konuştu. “Asım Güzelbey ile 10 yıl kader arkadaşlığım var, o benim kardeşim, abim gibidir' diyen Çanlıoğlu, "80'den beri tanışırız böyle bir şeyimiz olamaz zaten. Kendi burada yok görmedi, kendisini yanıltmışlardır" dedi.

PARA KAYIP OLMAZ

Tramvayı görmek için Asım Güzelbey ile birlikte Rouan’a gittiklerini anlatan Settar Çanlıoğlu, "Ben tramvay ihalesine katılmadım, o fiyatlarıda bilemem zaten. Ben sadece teknik olarak inceledim, bir sorun yoktu. İhaleyi ihale birimi yaptı. Ben yapmadım benimde öyle bir yetkim yok. Satın almayı ihale birimi yapar. Genel sekreter ve ihale birimi yapar. Bu bu kayıp para olayını ilk defa duyuyorum. Bir ihale yapıldığında ihalenin fiyatı bellidir. Nasıl para kayıp olabilir? Böyle durumlarda para kayıp olmaz. İhaleyi yaparsın ihalenin neticesi, ne çıkmışsa o parayı ödemek zorundasın" diye konuştu.

ALİ İHSAN BEY'İN KOLTUĞUNDA OTURUYORUM

“Asım Güzelbey'i başka arkadaşlar yanıltmışlar” diyen Çanlıoğlu, "Ben odamdaki koltuğumuda değiştirmedim, hala eski koltuğumda oturuyorum, buyurun bakın. Bunlar Ali İhsan Bey'in koltuğu. Başkanınkide Celal Bey'in koltuğu. Benim koltuğum değişmedi. Sadece halılar değişti. Asım Bey ile 80'den beri arkadaşız, burada 10 yıl kader birliği yaptık. Asım Bey sevdiğim biri, Gazetedeki açıklamalarına tabiki üzüldüm. Asım bey benim kardeşim gibidir, hem amirimiz hem de kadim bir arkadaşım. Asım beyin böyle birşey söylemesi mümkün değildi. Fakat onu yanlış yönlendirmişler. Bana göre Asım beyi yanıltmışlar" dedi.

28 ADET TRAMVAY GELDİ

Yeni tramvayların mevcuta göre daha yeni olduğunu söyleyen Çanlıoğlu, "Eskisi 71, 72 modeldi. Yeni gelen 28 adet tramvay ise 92,93, 94 model. Şu anda montajları yapılıyor. 15 tanesinin montajı yapıldı, çalışır durumda diğerlerinin de kısım kısım teknik ekip tarafından montajı yapılıyor" dedi.

AYDA 200 MİLYON ELEKTRİK GİDERİ VAR

Çanlıoğlu, mevcut tramvayların ortalama 200 milyon elektrik harcaması olduğunu, yenilerinin ise ne kadar elektrik harcayacağının çalıştığında görüleceğini söyledi.

SUCU MECLİS GÜNDEMİNE GETİRDİ

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Başkan Vekili Av. Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 64 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında konuşan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, "Kamuoyunda günlerdir tartışılan tramvay konusu var. Basında bugünde yer aldı. Hafif raylı sistemin belediyeyi 2.7 Milyon Euro zarara uğrattığı yaygın olarak konuşulmaktadır. Bu konuda kamuoyuna aydınlatıcı bilgi verirseniz sevinirim" dedi.

TOPRAK:BİLMİYORUM

Osman Toprak, "Şu anda resmi birşeye bakmadığım için birşey diyemiyorum. İncelemeden birşey söylemek yanlış olur. Bilmiyorum, konuya vakıf değilim.Bu teknik bir konu ilgili birimlerden bilgi alıp verelim" dedi.