Toplu ulaşım araçlarının para alma işlemi bugün itibariyle bitiyor… Akıllı Kart uygulamasına geçilen araçlarda, bugünden sonra toplu ulaşım araçlarından faydalanmak isteyen yolcular, şoför kartı da dahil hiçbir şekilde nakit para kullanamayacak.

Uygulamaya ilişkin bilgilendirme yapan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü, “Nisan ortalarında aldığımız karar ile birlikte Gaziantep ulaşımında paralı binişleri kaldırmaya karar verdik. 17 Mayıs itibariyle paralı binişler kaldırıldı. Parayı kaldırmaktaki amacımız halkın ulaşım yönünden konforunu sağlamak ve tüm esnafımızın rahatını sağlamak yönündeydi” dedi.

AKILLI YÖNETİM

Kartlı binişler sayesinde tüm toplu ulaşım sisteminin akıllı yönetilebilir hale geldiğini aktaran Kömürcü, “Toplu taşıma yönünden uzun vadede, orta vadede ve yakın vadede tüm planlamayı daha doğru yapabileceğiz. Gaziantep’in her noktasına kadar doğru planlayabileceğimiz veriler olacak. Bunun için doğru bir kampanya süreci yürütüldü. Bu kampanyalar sayesinde halkımızın tamamına ulaştık. 31 Mayıs itibariyle de ‘şoför kartı’ binişlerini de kaldırıyoruz. Halkımızın bu konuda göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ediyorum. Halkımın bu konuda daha rahat edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

660 BİN CİVARINDA AKILLI KART VAR

Uygulamada herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını dile getiren Hasan Kömürcü, “Biz bu işe başlarken Gazianteplilerin elinde 500 bin civarında akıllı kart vardı. Bu gün itibariyle 660 bin civarında akıllı kart var. Bayi sayımızı 250 civarından 434 noktaya çıkardık. Şu anda halkımız her noktadan, hatta sonradan mahalle olan köylerimiz de dahil kart dolumunu ve biletlerini temin edebilecek. Bu sayede tüm toplu ulaşım araçlarından faydalanabilecek” şeklinde konuştu. Vatandaşların bir an önce ‘Kart27’ temin etmelerini söyleyen Kömürcü, şoförlerin para almasının yasak olduğunu belirterek, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşların 153 Alo Zabıta Hattı ile şikayette bulunmalarını istedi. İHA