65 yaş üstüne toplu ulaşımın ücretsiz yapılması hem vatandaşları hem de şoförleri mağdur ediyor. Yaşlı vatandaşlar, şoförlerin kendilerini görünce durmadığını, dursa da kötü davrandığından şikayetçi olurken, otobüs şoförleri ise devletin kendilerine bunun için bir ücret ödemesi gerektiğini, para kazanamadıklarından dertli. Gaziantep'te otobüs firmaları çareyi, otobüslere astıkları yazı ile hükümeti vatandaşlara şikayet etmekte buldu.

BELEDİYE VE DEVLET BİZE ÖDEME YAPMIYOR

Yazıda; 65 yaş üstü ve serbest kartı olanlara hitaben: ''65 Yaş üstü ve serbest kartları olanların dikkatine! Arabalarımıza ücretsiz bindiğinizi biliyor muydunuz? Paralarımızın belediye ve devlet tarafından ödemesi yapılmıyor.'' ifadesi yer alıyor.

Şoförler yaptıkları açıklamada,''Bu yazı bizim bağlı olduğumuz şirketin yönetimi tarafından yazılan bir yazı. Şirket bu konuda sitem ediyor. Bu konu zaten mahkemedeydi. Şu an bir üst mahkemede görüşülüyor. 65 yaş üstü veya serbest kartı olanlar da bize bunu devlet verdi, gidin devlete hesap sorun diyorlar. Vatandaş da haklı'' dediler. Okan YILMAZ