Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şubesi zorunlu din dersini protesto etti. Yeşilsu’da toplanan Haziran Hareketi üyeleri ,Sivil Toplum Kuruluşları, Emek Partisi Üyeleri, HDP üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı eylem daha sonra Maarif Meydanı’nda yapılan basın toplantısıyla devam etti.

PANKART AÇTILAR

Yeşilsuda toplanan grup daha sonra yanlarında getirdikleri pankartları açarak Maarif Meydanı’na doğru yürüdüler. Burada bir basın açıklmamsı yapan Dernek Üyeleri,12 yıllık AKP iktidarı boyunca hükümet eliyle ülkemizde hayatın her alanında, adım adım gericileşme yaşandığını bellirterek,’’.Bu etkilenme en çok ağitim alanında olmuştur.Alevi toplumu bir bütün olarak eğitimin,laik ve bilimsel olması gerektiğini yıllardır ifade etmekte,zorunlu din derslerinin temel bir insan hakkı ihlali olduğu gibi aynı zamanda bir eğitim hakkı ihlali olduğunu belirtmekte ve buna karşı mücadele etmektedir’’ dedi.

Dernek üyeleri ‘’AKP hükümeti hukuk tanımıyor.Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarını uygulamıyor. AKP düzenlediği sahte19.Milli Eğitim Şurası ile zorunlu din dersini,ilkokul birinci sınıfa,hatta ana okuluna indirmeye çalışıyor.Din ile devlet,din ile siyaset, din ile sosyal hayat birbirine karıştırılamaz.Biz aleviler sosyal siyasal,kültürel,inançsal yaşamda eşit yurttaşlık istiyoruz.Gerici eğitime hayır diyoruz’’.şeklinde konuştu. Okan YILMAZ