Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan, paketin yetersiz kalacağını ifade ederek ek önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Başkan Kaplan yaptığı değerlendirmede sadece halı sektörünün değil, sanayi alanındaki bütün sektörlerin 2023 vizyonuna yöneldiğini bunun başarılı olabilmesi için bankacılık başta olmak üzere birçok konuda hükümetin gerekli adımları alması gerektiğini vurguladı.

YÜKLER HAFİFLEMELİ

Başkan Kaplan yaptığı açıklamaya Hükümetin yeni ekonomik paketlerle sanayici ve ihracatçının üzerindeki yükleri hafifletmesi gerektiğini savunarak, "Hükümetimiz sanayici ve ihracatçıyı yaşatmak istiyorsa ki istiyor, üzerindeki yükleri hafifletmesini bekliyoruz. Özellikle sanayi kuruluşlarından elektrikten KDV’nin kaldırılması, asgari ücretten vergi alınmaması, SGK İşveren katkı payını devletin karşılaması ve Devlet Bankaları sanayiciye faizsiz kredi kullandırmasını içerecek olan yeni bir ekonomik paketin acilen uygulamaya konulması gerekiyor" dedi.

CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR

"Bugün ihracatçılarımız dünyanın neredeyse bütün ülkelerini adım adım dolaşarak Türkiye’de üretilen ürünlerin pazarlanabilmesi için canla başla çalışıyor" diyen Kaplan, "Sektörümüz 2023 hedefleri için gerekli her türlü yatırımı yaptı. Ancak başarı için hükümetimizin de bayram öncesi açıklanan yeni pakete ilaveten değindiğimiz konularda olumlu adımlar atması kaçınılmazdır. Sanayici ve ihracatçılarımız Türkiye ekonomisinin en önemli dinamikleridir. Bu dinamiklerin canlı tutulması bundan sonra alınacak olan ekonomik kararlarla orantılı olacaktır” şeklinde konuştu. BÜLTEN