GASKİ Genel Kurulu 1. Olağan toplantısı 2. Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. Faaliyet raporunun da görüşüldüğü genel kurulda CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu Gaziantep'in pahalı su içtiğini öne sürünce, Osman Toprak İzmir'i örnek gösterdi. Sucu, "Siz İzmir'i gösteriyorsanız bende size Ankara ve İstanbul örneğini veririm" dedi.

Gündemle ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, faaliyet raporunu okuduğunda şaşkınlık yaşadığını belirterek, "GASKİ'nin borcunu göremedim. Neye evet diyeceğiz neye hayır diyeceğiz. Borcumuz ne onu bilmek istiyoruz. Faaliyet raporunda olsa iyi olurdu. 1 metrekare boruyu faaliyet raporuna koyuyorsunuz. Ancak borcu yazmıyorsunuz" dedi.

Su zammıyla ilgili konuşan Sucu, "Suyun tonu Diyarbakır'da 2.39, Adana'da 2.91, Hatay'da 2, Kahramanmaraş'ta 1.69, Kilis'te 2, Şınlaurfa'da 1.10, Adıyaman'da 1.45, bizde ise 3.94. 2011 yılında 2.46 olan su yüzde 40 zamlanmış. Danıştay yüzde 25 su zammını iptal etti. 5 yıl fazla alınan su ödemesini yapacakmısınız yoksa başka bir yönteminiz mi var? Bunu açıklarsanız seviniriz. Mahkeme kararını uygulayacakmısınız?" diye konuştu.

Sucu, scadadan sonra kayıp kaçak oranı ne olduğunu da sordu.

Gaziantep'in suyunun 3 terfi ile Maraş'tan geldiğini hatırlatan Toprak, "Maliyetleri düşürmek adına Düzbağ barajını başlattık. Su fiyatları düşecek. Gaziantep'ten çok daha ucuza su getiren ve CHP'li belediye olan İzmir belediyesinin su fiyatı Gaziantep'ten daha yüksek" dedi.

Sucu da, "Siz İzmir'i katıyorsunuz bizde Ankara ve İstanbul'u katacağız. Ankara'da suyun tonu 3.90, İstanbul'da 4.38. İzmir, 3.43. İzmir, Ankara ve İstanbul'dan daha ucuz" dedi. Toprak, "Ben İzmir ile Gaziantep'i kıyaslıyorum. Ayrıca Gaziantep'te CHP'li belediye döneminde Gaziantep Türkiye'nin en pahalı suyunu içiyordu" dedi. Meral KINACILAR