Mutfakta kalite ve lezzet faktörlerini bir arada bulundurmanın yolunun sağlıklı ve nitelikli girdi kullanmaktan geçtiğini belirten Mehmet Ekin, "Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik verilerin değişkenliği bir kentteki yaşam kalitesinin maliyetini arttıracaktır. Elbette fırsatçılara ve olumsuz izlenimlere yol açacak tutum ve davranışlara karşı olmalıyız" dedi.

FİYATLAR NORMAL

Gastronomi turizmini sadece pahalılık düzeyine indirgemenin Gaziantep mutfağına ve onu bu noktaya taşıyanlara haksızlık olacağını söyleyen Mehmet Ekin, "Gastronomi 1800’lü yıllara uzanan bir tarihi olan gıda, bilim, toplum ve sanat arasındaki ilişkileri inceleyen disiplinler arası bir alandır. Hijyen, kaliteli beslenme, lezzet ve görünüm gibi faktörleri de içinde barındıran gastronomi turizmini sadece pahalılık düzeyine indirgemenin Gaziantep mutfağına ve onu bu noktaya taşıyanlara haksızlık olacağı kanaatindeyiz. Şurası muhakkak ki mutfakta kalite ve lezzet faktörlerini bir arada bulundurmanın yolu sağlıklı ve nitelikli girdi kullanmaktan geçer. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik verilerin değişkenliği bir kentteki yaşam kalitesinin maliyetini arttıracağı şüphesizdir. Elbette fırsatçılara ve olumsuz izlenimlere yol açacak tutum ve davranışlara karşı olmalıyız. Et ve fıstık fiyatları ortada. Girdi maliyetlerini gözönünde bulundurduğunuzda fiyatlar normal" dedi.

KENTİN MARKASINI YUKARILARA TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gaziantep’in pahalı bir şehir olduğuna dair yayınlanan haberleri üzüntü ile okuduklarını belirten Mehmet Ekin, "Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki ; Türk Mutfağının özellikle geleneksel boyutunu dünden bu güne yaşatan ve gelecekte de yaşatacak olan Esnaf Lokantaları Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Gaziantep’te de 5362 sayılı yasa ile kurulmuş ve sektörün Anayasal yetkili tek kuruluşu olan Federasyonumuz çatısı altında hizmetlerini sürdürmektedirler. Federasyonumuz üyesi Gaziantep’teki lokantacı, baklavacılar, tatlıcı, ciğerci ,kebapçı esnafımızla büyük bir hassasiyetle hizmet vermeye devam edeceğimizi ve bu kentin markasını gastronomi turizminde daha yukarılara taşımak için var gücümüzle çalışacağımızı belirtmek istiyoruz. " diye konuştu. Meral KINACILAR