Okan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Şef Tahir Tekin Öztan, düzenlediği Gaziantep Yemekleri Workshop’la Gaziantep’in kebap çeşitleri, mevsim yemekleri, kazan yemekleri, tatlıları ve şerbetlerini uygulamalı olarak hazırlayarak konuklara kendi elleriyle yedirdi. Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünde gerçekleştirilen Workshop büyük ilgi gördü.

BEKİR OKAN KIYMA ÇEKTİ

Tahir Tekin Öztan’ın şovunu büyük bir ilgiyle izleyen Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Okan Üniversitesi Mütevelli Kurulu Başkanı Bekir Okan’ın da bizzat eline zırh alarak kıyma çekmenin inceliklerini gösterdi. Bekir Okan, “Dünyanın en zengin mutfak kültürüne sahip olan Türk Mutfağının ve gastronomi kenti ilan edilen Gaziantep mutfağının gerek yurt içi gerekse yurt dışı platformlarda tanıtılması için üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz” dedi.

ÖZTAN:HAYATIMI TÜRK MUTFAĞINA ADADIM

Katılımcılara işinizi severek yapın diyen Öztan, “Siz işinizi severek büyük bir aşk ile yaparsanız başaramayacağınız şey yok. Hayatımı Türk Mutfak Kültürünü tanıtmaya adadım. Biz kendi kültürümüzü önce tanımak, tanıtmak ve tattırmak zorundayız. Dünya gastronomi turizm pastasından bu güne kadar sıfır pay alırken bu günden sonra ortaya hedefler koyarak adım adım bu payımızı arttırmalıyız" dedi.

SAHAN BERLİN AÇILDI

Gaziantep'in Yaratıcı Şehirler Ağına alınmasıyla gastronomi kenti unvanının yaygın olarak tanıtılması için yurt dışı yatırımlarını hızlandırdığını ve Berlin’e Sahan Berlin adı altında bir şube açtığını söyleyen Öztan, "Sahan Berlin günün her saatinde Avrupa’nın değişik yerlerinden gelen Avrupalılar tarafından büyük ilgi görmektedir. Gaziantep mutfağının dünyada yarışamayacağı mutfak yoktur” dedi. BÜLTEN