Dünya kültürel mirasının korunması ve tanıtılması yönündeki etkinlikleri yanında farklı kültürlerin Türkiye’deki tanıtımları ve Türk mutfak kültürünün dünya genelindeki tanıtım çalışmalarına destek veren Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan’a, Güney Kore tarafından ödül verildi.
İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo 2013 organizasyonu kapsamında düzenlenen Güney Kore’nin doğal gıda ürünlerini tanıtım günlerinde Güney Kore Mutfağını Türkiye’de ağırlayan Şef Tahir Tekin Öztan’a, Güney Kore’nen en önemli kurumları arasında yer alan Güney Kore Korean Foundation For Quality (Güney Kore Kalite Vakfı) tarafından ödül verildi. Güney Kore Mutfağını İstanbul Ataşehir’de faaliyet gösteren Sahan Vega’da bir hafta süreyle ağırlayan Tahir Tekin Öztan, Güney Kore Mutfağına ev sahipliği yapmış ve her iki kültür arasındaki benzer ve farklı yönlerin tespitinde önemli roller üstlenmişti.
Güney Kore Devletinin en önemli kuruluşları arasında yer alan Korean Foundation For Quality Tahir Tekin Öztan’a yaşayan kültürlerin tanıtılması ve devamlılığının geliştirilmesi yönündeki çalışmaları ve Kore mutfak kültürünün tanıtımına desteklerinden dolayı bir ödül verilmesine karar verdi. İstanbul’da düzenlenen ödül törenine katılmak için gelen Güney Kore Korean Foundation For Quality Genel Müdürü Kyung Hoon Cha ve Genel Müdür Yardımcısı Sang Woo Kim Tahir Tekin Öztan’ı kutladı. Törene Güney Kore İstanbul Baş Konsolosluğu yetkililerinin yanı sıra İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin de katıldı. Düzenlenen ödül töreninde İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin’e de kültürel çalışmalarına desteklerinden dolayı günün anısına bir plaket verildi.