TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Sanayi Odasının desteğiyle gerçekleştirilen Kitap Fuarına katılarak kitaplarını imzalayan Tahir Tekin Öztan büyük ilgi gördü.
TUYUP Gaziantep Kitap Fuarında kitap severlere, yeni çıkan kitaplarını imzalayan Tahir Tekin Öztan, “Annelerimizin bizlere bıraktığı en büyük miraslardan birisi şüphesiz yemeklerimizdir. Gaziantep için yeni bir süreç başlamıştır. Dünya gastronomi pastasından yeterli payı alabilmek için Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’i her platformda desteklemeye devam edeceğiz” dedi
Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri ve Oğlak Yayınları tarafından yayınlanan Bir Lezzet Cenneti -Gurme Kent- Gaziantep MutfağıKitabını hazırlayanTahir Tekin Öztan’a kitapseverler büyük ilgi gösterdi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Şef Tahir Tekin Öztan’ın kitaplarını imzaladığı Oğlak Yayınevini ziyaret ederek Öztan’dan bilgiler aldı. Tahir Tekin Öztan’da Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i tebrik ederek “Bakan Başkanımız Gaziantep’in kent kimlik çıtasının yükseltilmesinde önemli misyonlar üstlenmiştir. UNESCO’nun Gaziantep’i Yaratıcı Şehirler Ağı içerisine almasında ve gastronomi kenti ilan etmesinde elbette Başkanımız Sayın Fatma Şahin’in büyük çaba ve gayretleri vardır. Bizler daima Gaziantep’in ve özellikle mutfak kültürümüzün dünyaya tanıtılmasında, Gaziantep’in dünya gastronomi pastasından yeterli payı alması açısından yürütülecek bütün çalışmalarda Başkanımız Sayın Fatma Şahin’in yayındayız. Kendisini kentimize verdiği hizmetlerde dolayı kutluyor bir Gaziantepli olarak teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’de Tahir Tekin Öztan’ın Gaziantep’in ve Gaziantep yemeklerinin tanıtımında önemli çaba ve gayretleri olduğunu belirterek çalışmalarından dolayı Öztan’ı kutladı.
TAHİR TEKİN ÖZTAN’A YOĞUN İLGİ
Şef Tahir Tekin Öztan’ın imza gününe yoğun ilgi dikkat çekerken Öztan Gaziantep lezzetlerini kitap haline dönüştürmenin önemli bir çalışma olduğuna ve gelecek nesillere yemek tariflerinin doğru bir şekilde iletilebilmesi içinde bu tür çalışmalara hız verilmesi gerektiğini ifade ederek Gaziantep’te gördüğü ilgiden dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.
GASTRONOMİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZTAN’A ÖVGÜLER YAĞDI
Kitap Fuarı için Gaziantep’e gelen ve Gaziantep’te değişik üniversitelerin gastronomi bölümlerinde okuyan öğrencilerin Tahir Tekin Öztan’a gösterdiği yoğun ilgi Öztan’ı da şaşırttı. Gastronomi bölümünde okuyan üniversiteli öğrenciler, Tahir Tekin Öztan’ın kitaplarıyla Gaziantep yemeklerini daha iyi tanıdıklarını ve kitaplarda yer alan tariflerin yemeklerin aslının bozulmadan yapıldığına dikkat çektiler. Öğrenciler yaptıkları değerlendirmede “Gaziantep yemekleri ile ilgili bizim için en önemli eser Şef Tahir Tekin Öztan’ın hazırladığı yemek kitaplarıdır. Derslerimizde temel kaynak gibi görüyor ve bu kitaplar sayesinde Gaziantep mutfağını daha yakından tanıyoruz. Kendisine bu çalışmalardan ve bizlere yaptığı sunumlardan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Tahir Tekin Öztan’ın kitaplarına farklı şehirlerden fuarı ziyaret için gelen vatandaşların da ilgisi dikkat çekti.