Bu şenlikte Gaziantep yemekleri tanıtılacak

20-21 Eylül tarihleri arasında Kadıköy'deki Selami Çeşme Özgürlük Parkı'nda İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan 14. Gaziantep Yiyecekleri Şenliği ile ilgili hazırlıkların sürdüğünü ifade eden İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan etkinlik süresince 150 bin kişiyi ağırlamayı hedeflediklerini belirtti.

REKOR KIRDIK

Her yıl geleneksel olarak İstanbul’da gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören Gaziantep Yiyecekleri Şenliğinin bu yıl 14.kez düzenleneceğini ifade eden İstanbul Gaziantepliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, şenlikle ilgili hazırlıkların sürdüğünü açıkladı. Gaziantep’in tanıtımı için yapılacak daha çok iş olduğunu ifade eden Öztan, geçtiğimiz yıl yapılan şenlikte hedefin 100 bin porsiyon kebap olduğunu ve şenlik sonunda 120 bin porsiyon kebapla İstanbul’da önemli bir rekor kırıldığına dikkat çekerek bu yıl şenlikte 150 bin kişinin ağırlanacağını, bütün hazırlıkların buna göre yapıldığını, şenlik süresince Gaziantep adına ne varsa hepsinin tanıtımı için büyük bir çaba sarf edileceğini söyledi.

BÜYÜK KATILIM BEKLENİYOR

Şenliğe şimdiden yoğun ilgi olduğunu, Markasını ve ürünlerini tanıtmak isteyen firmalar için büyük önem taşıyan şenliğin aynı zamanda Gaziantep’in de bütün yönleriyle tanıtılması için büyük bir fırsat olduğunu belirten Öztan, "Bu yıl İstanbul gündemine damgasını vuracak olan etkinliklerimiz için çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Gerek devlet protokolünden gerekse Gaziantep’ten büyük bir katılımla gerçekleştirilecek olan şenliğimizde Gaziantep mutfağıyla ilgili bütün unsurları tanıtmaya çalışacağız. Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken ve ortalama yüz bin civarında ziyaretçinin katıldığı şenliğimiz 20-21 Eylül tarihleri arasında Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük Parkında gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

STANDLAR KURULACAK

Şenlik alanında firmaların tanıtımının yapılmasını sağlamak için 3X3 m ölçülerinde stantlar kurulacağını, isteyen firmalara kiraya verileceğini ifade eden Öztan, "Şu ana kadar derneğimize birçok firma stant kiralamak için müracaat etmiştir. Konuyla ilgili bilgi almak ve şenlik süresince stant kiralamak isteyen firmalar http://www.gazianteplilerdernegi.org adresinde yar alan katılım formunu doldurarak emaille veya 0212 356 63 85-86 ve 0 530 962 16 17 numaralı telefonlarla derneğimize ulaşabilirler.” dedi.

KEBAP ÇEŞİTLERİ TANITILACAK

Bu yılda yine Gaziantepli İşletmeleri ve Gaziantepli esnafın iştirakiyle gerçekleşecek olan etkinliğe Ankara, Gaziantep ve İstanbul protokolü ile birlikte tüm Gaziantepliler ve İstanbul'da yaşayan vatandaşların davet edileceğini ekleyen Öztan, "Şenlikte içli köfte, mumbar, yuvarlama, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kebap, kelle paça, katmer gibi Gaziantep yöresinin lezzetleri tadılacak hem de katılımcılara güzel bir hafta sonu geçirme fırsatı sunulacaktır. Etkinliğimizde Gaziantep Kültürü ve yemekleri tanıtılacaktır” dedi. Haber Merkezi