Nizamettin Özseven, İstanbul 3. bölgeden milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu. 7 Haziran'da ön seçim ve atamayla listenin belirlendiği 3. bölgede, milletvekili listesinin 9.ncu sıraya kadar değişmeyeceğini söyleyen Nizamettin Özseven 11. sırayı istediğini söyledi.

İşi nedeniyle bir ayağının İstanbul'da olduğunu belirten Nizamettin Özseven, "İstanbul'da evim var, akrabalarım, dostlarım oldukça fazla. Siirtli akrabalarımla sık sık biraraya geliyorum. Bu toplantılardan birinde bana neden İstanbul'dan aday olmuyorsun dediler. Ani oldu, aday adayı olmaya karar verdim" dedi.

Bağcılar, Güngören, Esenler, Avcılar, Beylikdüzü, Bakırköy ve Bahçelievler'i kapsayan 3. Bölgede, 31 tane milletvekili olduğunu belirten Özseven, "Bunların 13'ünü Ak Parti, 9'unu CHP, 6'sını MHP ve 3'ünü HDP aldı. Beni 11. sıraya koyarlarsa ben kendimi gönderirim. Mecliste de hizmetin en iyisini veririm" dedi. Özseven, neden Gaziantep'ten aday adayı olmadığı sorusunu ise, "Kısmet" diye yanıtladı. Meral KINACILAR