Kızıl, Gaziantep’teki iş yerinde düzenlediği basın toplantısında, başkanlığa aday olan Hasan Şahin ve ekibi ile ilgili çok çarpıcı açıklamalar yaptı.

ELYASA OLAYINDAN SONRA ÇEKİLDİM

2012’de başına gelen talihsiz operasyon vardı. Gaziantepsporla ilgili sevdamı herkes bilir. Gaziantepspor yönetimde olmamama rağmen maddi manevi yönetimin yanında oldum. Gaziantepspor bu şehrin ortak sevdası. Ama yaşanan süreçlerde nasip olmadı. En son Başkanlığa adaylığı koyduğumda herşey iyi giderken Elyasa olayındaki yaşanan süreçten kendi isteğimle adaylıktan çekildim. Yıpranmamak için çekildim. İşadamı kimliğim, siyasi kimliğim var. Sıkıntıları gördüm ve kendi isteğimle çekildim.

KIZIL AİLESİ ÖZPİNECİ’NİN YANINDA

Çekilmem ile birlikte kendi sayfamı kapatmıştım. Ama İbrahim Kızıl istifa ettikten sonra yaşanan süreçte beklediğim şeyler olmadı. Güçlü bir yönetim ve yapı oluşturulurdu ama bu olmadı. Gaziantepspor’a sahip çıkmak için aday oldular. Kulüp başkanlığına girdiğin zaman maddi manevi iç içe giriyorsun. Bundan sonraki sürecin sağlıklı yürümesi için adaylar içerisinde İbrahim Bey iki adayla görüştü ve bazı taahütller istedi, yaşaması için. Bu adaylardan Mutlu Özpineci'nin yapısı kulüp tarafından kabul edilir görüldü ve biz de aile olarak Mutlu Özpineciyi destekleme kararı aldık.

İSTANBUL’A YERLEŞECEKTİM AMA

Bununla da bitmedi. Mutlu Özpineci ve yönetimdeki arkadaşlar görüşmeden önce istanbul’a yerleşmeyi düşündüm ama kendilerini kırmamak adına görüşme yaptım. Açıkcası yapılan toplantıda Gaziantepspor için ışığı gördüm ve yönetime girmeye karar verdim.

EN BÜYÜK SORU TAKIMIN HALİ NE OLACAK

Yönetime hangi sıfatla girdiğim önemli değil. Biz Gaziantepspor’un askeriyiz. Gaziantepspor siyaset dışıdır. Dün aldığım kararla listeye girmeye karar verdim. Bununla beraber bundan sonra Gaziantepspor için neler yapacağımız için radikal kararlar almaya başladık. Gaziantepsporun tarafarının en çok üzüldüğü dönemdeyiz. Şüphesiz Gaziantepspor geleceğini en çok taraftar merak ediyor. En büyük soru Gaziantepsporun hali ne olacak.

İKİ TAKIM OLMASI ŞEHRİN YÜKÜNÜ FAZLALAŞTIRDI

Süper ligde bizim türk futbolunun en büyük hastalığı başarıya endesklidir. Üç takım düşer 1 takım şampiyon olur. İşini iyi yapan kulüpte düşebilir.,Kötü yapan düşmez. Bunlar futbolda var. Bu gerçceği kabul ederek düşünmek lazım. Şimdi Gaziantepspor bugün itibariyle düştü. Her kulübün yapısı ve bulunduğu ortam aynı olmuyor. Bugün Sivas şehirde tek takım. Bugün Gaziantep şehri aynı ligde iki takım temsul ediyor. Bu şehrin yükü fazlalaşıyor.

İLK 4-5 MAÇ KAYIP OLACAK

Gaziantepsporun bundan sonraki sürecinde kurtulacağına inanmasaydım tekrar yönetime girip destek vermezdim. Ben bu kariyerimi riske atarak göreve talip oldum. Bundan sonraki süreçte Gaziantepspor’un yaşayıp yaşamayacağına bir nevi herkes karar verecek. Mutlu Özpineci’nin, Mehmet Kızıl’ın, Hasan Şahin’in tek başına üstünden geleceği bir durum değil. Bu gerçeğin herkes farkında. Bu anlamda biz Özpineci yönetiminde doğru işler yapacağımıza maddi manevi destek çıkılması en büyük projemiz. Şehir desteği çok önemli. Kulüp borçlu olunca işimizi zorlaştırıyoruz. Bizim eylem planımız var. Seçimi kazanırsak A-B-C planlama yaptık. Aldığımız planlamalar içinde Gaziantepsporu borçsuz yapmak ve transfer yasağını kaldırmak. Sezona yetişmek istiyoruz. 4-5 maç gaziantepspor için kayıp olabilir ama net planlarımız var. Mevcut yönetim şehrin desteğiyle finansal destek alacağına inanıyorum.

LİGDE KALSAYDI BORCU SIFIRLANACAKTI

Gaziantep’te deniz yok. En büyük sosyal aktivite futbol. Gazişehir kulübü Gaziantepspor’u bu şehirde yaşatmak lazım. Gaziantepsporun aslında bu durumda olması hayal kırıklığı. Gaziantepspor’un çok büyük borcu yok. Ligde kalsaydı borcu sıfırlanıyordu.

BORÇ 15 MİLYON DOLARA ÇIKTI

Ama devre arasında 20 trilyonluk transfer ve geçen sene devre arasında maç kazanamamısı kulübün borcunu bir anda 15 milyon dolara çıkardı. Süper ligdeki takımlar için büyük borç değil. Gaziantepspor içinde büyük değil.

ŞEHRİ YÖNETENLER MÜKEMMEL DEĞİL

Kim hatalı kim hatasız diye bakmamak lazım. Bu süreç yanlış yönetildi. Yönetim yanlış yönetti, şehir yanlış yönetti. Bunun adını ben koyacak değilim. Buna göre. Kimse mükemmel değil. Ne şehri yönetenler mükemmel, ne de Gaziantepspor’u yönetenler mükemmel. Burada Gaziantep şenhrinin menfatini kimse göz önünde bulundurmadan masa başında karar aldılar. Gaziantepspor yaşaması için ne gerekiyorsa maddi manevi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

ŞAHİN’E FETÖ SUÇLAMASI

Gaziantepspor bu süreci 2012’de yaşamıştı. 2012’de soruşturmaya sebep olan bizim içeri girmemizi sağlayan Tabata, İsmail Köybaşı paralarının linç edildiği diye Mehmet Baransuya haberi servis eden Bülent Mamatoğludur. Yani buradaki karşımızdaki aynı lobi, aynı taktik. Şimdi Tabata ve İsmail paraları linç edildi diye soruşturma açılıyor. Ama arkadaşlar birşey bulamamıştı. Çok değişik suçlamalarla bizi içeriye attılar. Biz 2012’’de yaşadığımız sürecin bir benzeri aynı taktikte. 2012’de ki anlayışta şimdi iş başında. Şahinin kendi görüşü değil. Onlar zamanında fetöye haberleri servis eden şu anda aynı kişiler. Ben Şahin’in iddialarını ciddi bulmuyorum. Hasan Şahin demeçleriyle Kızıl ailesine ihanet etmiştir.

Hasan Şahin mesaisinin yüzde 50’sini şu koltukta oturarak geçiren kişidir. Kendisiyle çelişiyor. Bütün seçim olduğu dönemde hep Kızıl ailesinin mağduriyetini anlatmış biri. Bugünde Gaziantepspor taraftarına şirin gözükmek için Kızıl ailesine çamur atıyor. Kızıl ailesi dışında Şahin’in başka malzemesi yok. Gaziantepsporu ele geçirmek için eleştiriyor. Sen daha geçen hafta burada otururken sohbet ederken ben Gaziantepspor başkanı olursam şöyle yapacağım derken Başkanlığa aday olmasına vesile olan benim. Bunlar kişilikli insanların yapacakları işler değil. Kızıl ailesini en güçlü olduğu yerden vuruyorlar. Sen kızıl ailesini eleştiremezsin. Kızıl ailesi onlar için reyting meselesi. Hasan Şahin’in bekrauntu yok. Kendince yol almaya çalışıyor. Kızıl ailesini saçma sapan suçlama yaptığı zaman reyting yapıyor.