Dünyanın en önemli 3 gıda fuarından olan IBATECH 2018 İstanbul bugün kapılarını açıyor. Gaziantep’te açtığı 4.0 teknoloji fabrikasıyla ilgiyi üzerine çeken Özmen Un, Türkiye’nin alanında en önemli şeflerini ve isimlerini stantlarında ağırlayacak. Özmen Un Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oğuz Özmen, "Fuar boyunca Türkiye’yi dünya çapında temsil eden birçok ekmek ustası, sarı un ile fırıncılara ekmekler yapacak” dedi.

GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Son yıllarda unlu mamüllerin, gıda sektörünün yükselen yıldızı olduğunu ve bu sektörde kıyasıya rekabet yaşandığını dile getiren Özmen, rekabette öne geçmek isteyen firmaların kendilerine özel lezzetler yaratmaya çalıştıklarını dile getirdi. Bu rekabet ortamında kendilerinin çok özel bir çalışmayı hayata geçirdiklerini anlatan Özmen, kişiselleştirilmiş un ile fark yarattıklarını kaydetti. Özmen, “Bir ekmek dilimi hayal edin, unu size özel, mayası size özel, lezzeti sadece size özel ve başka hiçbir markada yok. Ve siz istemediğiniz takdirde bu unlar asla başka bir markaya satılmıyor. Biz bunu hayata geçirdik ve IBATECH Fuarı’nda bunu görücüye çıkaracağız” diye konuştu.

BÜYÜK ŞEFLER AĞIRLANACAK

Fuar kapsamında Türkiye’nin alanında en önemli şeflerini ve isimlerini stantlarında ağırlayacaklarını belirten Özmen, Şef Hazer Amani, Muhsin Ertürk, Rafet İnce gibi birçok önemli şeflerin kendi üretimleri olan durum buğdayından ürünler yaparak, ziyaretçilere ikram edileceğini anlattı. Fuar boyunca ‘ekmeğe fısıldayan kadın’ olarak bilinen Mine Ataman ile konuklarını ağırlayacaklarını dile getiren Özmen, durum buğdayından ürettikleri sarı unun özelliklerini fuarda ziyaretçilere aktaracaklarını söyledi.

SARI UN İLE EKMEK

Özmen, şunları söyledi: “Sadece makarnalık olarak düşünülen durum buğdayından sarı un diye bir un yaptık. Vitamin ve mineral açısından diğer buğday türlerine göre daha zengin olan durum buğdayının, ekmekçilikte kullanılması konusunda öncü olduk. Halkımız bu buğday türünü çok sevdi. Sarı un ve kişiselleştirilmiş durum buğdayı unlarıyla farklı buğday türleriyle yapılan somun ekmeği, köy ekmekleri, çiçek ekmek gibi tüm ekmek çeşitleri yapılabilir. Fuar boyunca Türkiye’yi dünya çapında temsil eden birçok ekmek ustası, sarı un ile fırıncılara ekmekler yapacak.” LEYLA ÖZEKŞİ POLAT