Ünlü Sunucu Özlem Yıldız, ilk kez geldiği şehrimizde gazetemize verdiği özel röportajda, Gaziantep’te yeşilliğin az olmasına şaşırdığını söylerken, buna karşılık Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ise bakımlı bir kadın olduğunu söyleyerek övdü.

Forum Alışveriş Merkezi'nin düzenlediği cilt bakımından saç bakımına, makyaj sırlarından çeşitli hediyelere kadar birçok güzellik seçeneğinin yer alacağı etkinlik için Gaziantep'e geldi. Kenti dolaşarak, alışveriş yapan ünlü sunucu, Forum Alışveriş Merkezi'nde hayranlarına güzellik sırlarını anlattı. Yıldız, Gazetemize verdiği röportajda Gaziantep'e ilk defa geldiğini belirtirken, en çok dikkatini yeşilin azlığının çektiğini söyledi. Yıldız, bir kadın olarak gurur duyuyorum dediği Fatma Şahin'den de öncelikle bu konuya el atmasını istedi.

ANTEP GEZİM YEMEK ÜZERİNE OLDU

Gaziantep'ten bir defasında geçtiğini, yemek yiyip yolculuğuna devam ettiğini, gezme imkanı bulamadığını anlatan Özlem Yıldız, "Yani bu şehre ilk kez gelişim. Bakırcılar çarşısını gezdim, hem evime, hem aileme hediyelik eşyalar aldım. Biber, fıstık, fıstık ezmesi, baklava aldım. İmam Çağdaş'tan çok sayıda siparişlerim vardı, yani benim Antep gezim biraz yemek üzerine oldu" dedi.

GAZİANTEP'İ ÇOK ÖVDÜLER

Gaziantep'e gelmeden şehirle ilgili çok övgüler aldığını söyleyen Yıldız, "Artık Türkiye'nin pek çok şehrinde çok gelişmiş medeniyetler var. Antep'i çok övdüler mutlaka şuraya uğra, buraya uğra diye. Zaman biraz daha fazla olsa daha çok gezilecek turistik yerler var. Oraları da gezmek isterdim. Bir dahaki sefere daha uzun gezeceğim" dedi.

GELİR DENGESİZLİĞİ VAR

'Kentle ilgili ilk izleniminiz ne oldu? diye sorduğumuz Yıldız, "Genel olarak değerlendirirsem, biraz yeşili az buldum. Yeşili ve çiçekleri daha çok görmek istiyorum. Yeşili çok az. Ama şunu biliyorum Anteple ilgili şunu çok duyuyorum. Örneğin İstanbul'da gelir seviyesi düşük, orta halli, zengin ve en zengin olmak üzere farklı farklı tabakadan insanlar var, ama Antep'le ilgili en çok duyduğumuz şey çok çok uçurum var. İnsanlar arasında ya gelir seviyesi çok yüksek, ya da gelir seviyesi çok yüksek bir kesim var. Bunun biraz daha dengeli olma gerek" dedi.

FATMA ŞAHİN BAKIMLI BİR KADIN

Özlem Yıldız, siyasetle ne kadar ilgileniyorsunuz, siyasete girme gibi bir planını var mı, eski bakan, şimdi Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'le tanışma imkanınız oldu mu?' şeklindeki sorumuzu ise şöyle yanıtladı: "Fatma Şahin'le geçtiğimiz gün bir organizasyonda beraberdik. O da en ön sırada izledi konseri. Daha öncede ikimiz aynı ortamlarda bulunmuştuk. Çok takdir ediyorum bir kadın olarak. Bakımlı bir kadın. Siyasette bakım bir yere kadar çok da bakım fazla görüntünüzün makyajınızın saçınızın duruşunuzun önüne geçmemesi lazım. Baktığın zaman önce duruşu, o siyasi güçlü duran bir kadını görmek istiyorum ben. Fatma hanımda öyle bir kadın" diye konuştu.

SİYASET BAŞKA BİR ŞEY

Yıldız, "Televizyonculuk da çok zor ama siyaset de çok başka bir şey. Ben biraz içine kapanığım, çok hakkımı savunamam. Siyasette böyle şeyler affetmez bana göre değil o işler. Çocukluğum içine kapanık, çok duygusal geçti. Belki açılırım ama şu anda öyle bir düşüncem yok. Gurur duuyyorum keşke çok daha kadın siyasete girse. Görsel olarak da çok kibar bir hanımefendi Sayın Şahin. O kadar zor bir çarkın içinde bir kadın olarak dimdik ayakta durmak, güçlü olmak, birşeyleri kabul ettirmek kolay bir şey değil. O yüzden saygı duyuyorum. Takdir ettiğim inşallar mutlaka oluyor. Duruşunu bir kadıh olarak gurur duyuyorum, çok takdir ediyorum. Böyle bir kulvarda kendini güçlü olarak ayakta durması gurur veriyor. Duruş olarak kadınların başaramayacağı bir şey yok"

HAMURU HAYATIMDAN ÇIKARDIM

Formunu, spora, hamur, tuz ve şekeri hayatından çıkarmaya borçlu olduğunu anlatan Özlem Yıldız, ayrıca genetik faktörlerinde vücut yapısında büyük etkisi olduğunu söyledi. Ünlü sunucu, "Bana hiç yaşlanmıyorsun diyorlar. Biraz da genetikle alakası var. Sadece kendine bakmakla, bakımına özen göstermekle, ilgili bir şey değil. Mesala annem 38 beden. Hamileliğinde 5 kilo almış. Beni 3 kilo 850 gram doğurmuş. Böyle bir annenin kızı olduğum için şanslıyım. Ben hamileliğimde 8 kilo aldım. Çocukken de çok zayıfttım. Bikini giyemez mayo giyerdim. Hiç diyet yapmam, bahar aylarıyla birlikte kendime göre biraz kilo aldım, 3 kilo vermek için biraz daha dikkat ediyorum. tuzu ve şekeri hayatımdan çıkardım, hamur işini zaten sevmem dikkat ediyorum" şeklinde konuştu.

DOSTLARIMI ÇOK NADİR SEÇERİM

Özlem Yıldız, sanat camiasında dostlukların olmadığı söylenir, katılıyor musunuz? şeklindeki sorumuza da, "başarılı olmak bazı insanları rahatsız eder, bu her meslekte olur. benim başarımı destekleyen gerçek dostlarım olduğu kadar beni kıskanan bulunduğum yeri niye ben orada değilim, niye ben onun konumunda değilim, niye ben onun kadar alkışlanmıyorum diyen kişileri de tanıdım. Merhabam var, dostlarımı çok nadir seçerim" diye cevap verdi.

DEMET'LE ARAM İYİ

Demet Akalın'la son durumunuz nedir? diye sorduğumuz Yıldız, aralarında herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Yıldız, "Beraber koşuyoruz. Demet Akalın'la aynı sitenin içinde oturuyoruz. Benim parkım ona zor geliyor, onun parkı bana hafif geliyor. Onun için komşu sayılırız. Yanyana koşarken birbirimize sesleniyoruz. Sabah yine koşu için aramış ben 'Gaziantep'e gidiyorum gelince kaldığımız yerden devam ederiz' dedim" dedi.

LİDERLERDEN SAYGI BEKLİYORUM

Siyasetin dili ve uslubuylü ilgili ne düşündüğünü sorduğumuz Yıldız, "Sert dil siyasette hiç kimsenin tasvip etmediği bir şey. Dünyaya karşı milleyetçilik duygularım ön plana çıkıyor, neden biz böyleyiz, neden diğer ülkelere karşı böyle anılıyoruz diye çok iç geçirdiğim oluyor. Türkiye'nin pek çok anlamda ekonomik ve siyasi anlamda çok daha iyi yerlere geleceğini diliyorum ve umuyorum. Liderlerden birbirine saygı bekliyorum. Özellikle mecliste yumruklaşmalar, itişmeler ağır sözlerin söylendiği ortamları onaylamıyorum" dedi.

ÖMRÜM YOLLARDA GEÇİYOR

Gelecekle ilgili hedeflerini sorduğumuz Yıldız, Haftanın 5 günü spor yaptığını, televizyon programımın gününün büyük kısmını aldığını, bir dakika oturacak vaktinin olmadığını söyleyen Yıldız, "Ömrüm yollarda geçiyor. Öğlumun ödevleri oluyor, yemeği. Bir bakıyorumki akşam ben oğlumdan önce uyumuşum. Tv programına devam etmek istiyorum. İşimi çok seviyorum. Çok yoruldum. Temmuz ayında tatil istiyorum. 25 senedir olduğu gibi oğlumla birlikte Bodrum'a gitmek istiyorum. O da derslerden yoruldu, bende çalışma ortamından biraz gerildim, tatile ihtiyacım var, Eylül'de tekrar kaldığım yerden devam edeceğim" dedi.

Meral KINACILAR