Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını şekillendiren Büyükşehir, normal yollarla çocuk sahibi olamayan ailelere sahip çıktı, hayata geçirdiği tüp bebek projesiyle ailelerin çocuk sahibi olmalarına yardımcı oldu. Nova Fertil Tüp Bebek Merkezinde 200 aileye tüp bebek yöntemi uygulandı, tüp bebek için gerekli şartlara uygun 120 ailenin tedavi süreci başlatıldı, çalışmalar sonucunda 41 aile, çocuk sahibi oldu.

41 KERE MAŞALLAH

Şahin, "3,5 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda, dar gelirli bölgelerde yaptığım çalışmalarda 2 bin aile, tüp bebek konusunda bizden yardım istedi. Tüp bebek için en yakın merkez Adana olduğundan bunu yaptıracak durumumuz yok dediler, ben de durumun sosyal boyutunu görünce, bir proje hazırladık. Bugüne kadar merkezimize gelen aile sayımız 200. Bu aileler, tek tek incelendi, tüp bebek için gerekli şartlara uygun olan 120 ailenin tedavi süreci başlatıldı, 41 çocuk dünyaya geldi, 12 annemizin hamilelik süreci devam ediyor, 41 kere maşallah. Sonuçta biz bir vesileyiz, biraz insanlara dokununca bu güzellikler ortaya çıkıyor” dedi.

ATMACA: ÇOCUKSUZLUK TOPLUMSAL BİR SORUN

Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Ruşen Atmaca, ise, “Çocuksuzluk toplumsal bir sorun. Ailelerimiz çocuksuzluğun, hem psikolojik hem de toplumsal baskısıyla karşı karşıya kaldı. Maddi imkansızlıktan dolayı çocuk elde etmede ciddi sorun yaşıyorlardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğündeki bu sosyal projeyle güzel bir tablo oluşturduk. Bu mutluluğun tarifi yok” dedi. HABER MERKEZİ