Siyasi suikastçıların iftiralarının takipçisi olacağını söyleyen Özkeçeci, "Bir insana böyle kolay leke atılmaz. Gaziantep için nefes alan, düşünen, kendisi için yaşamayan bir insan için bunlar reva mı? Genel merkezimizin Fatma Hanım’ın arkasında olduğunu altını çizerek söylüyorum. Bu iftiraları atanların peşini bırakmayacağız. AK Parti bir kaledir, Gaziantep'te o kalenin bir burcudur. Bizim kalemizden ve burcumuzdan bir tek taşı bile yerinden oynatamayacaklar" dedi.

YENİDEN ADAYIM

Özkeçeci, “İl Kongresi ne zaman yapılacak bilmiyorum. Yapılacak olan kongrede yeniden il başkanlığı için adayım Bunu genel merkeze bildirdim. Adaylığım konusunda şu an için söyleyeceklerim bundan ibarettir” dedi.

BÖYLE BİR ŞEY YOK

AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i Ankara'ya çağırdığı ve istifasını isteyeceği yönündeki iddialara tepki gösterdi. Fatma Şahin hakkında dedikodu çıkaranların peşinde olacaklarını söyleyen Özkeçeci, yapılanları siyasi suikast olarak değerlendi. Özkeçeci, "Fatma Şahin'le ilgili istifa edecek algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Ama maalesef aslı gazeteci olan bir CHP Milletvekili Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin için 'Ankara'ya çağrıldı istifası istenecek' diye paylaşımlarda bulundu. Cumhurbaşkanımız teşkilatlarda bir metal yorgunluğundan bahsetti. Burada metal yorgunluğundan kasıt, halkın içinden olmayan, çalışmayan partimizin puanını düşüren, vatandaşa ve partimize yük olan kişilerden bahsetmiştir. Bunu fırsat bilen siyasi suikastçılara gün doğdu. Dediler ki Fatma Şahin de Ankara'ya çağrıldı istifası isteniyor. Böyle bir şey yok" diye konuştu.

GÖREVİNİN BAŞINDA

Fatma Şahin'in toplantıya katıldığını ve encümen seçildiğini anlatan Özkeçeci, "Ve görevinin başına döndü. Ola ki, acaba dedim ve Genel merkezi aradım. Öyle bir şey yok dediler. Biz sizin, Gaziantep İl Teşkilatı olarak, tüm ilçe olarak, Büyükşehir Başkanı Fatma Hanım’ın arkasında olduğunuzu biliyoruz, bizde arkasındayız dediler. İş bitmiştir. Genel merkezimizin Fatma Hanım’ın arkasında olduğunu altını çizerek söylüyorum. Bu iftiraları atanların peşini bırakmayacağız. Fatma Şahin Belediyeler Birliği için oraya gitti ve şu an görevinin başındadır. Genel merkezimizde sizlerin arkasındayız dediler. Bu asılsız haberler sahiplerine geri dönecektir. Bu davanın takipçisi olacağım. Bir insana böyle kolay leke atılamaz. AK Parti bir kaledir Gaziantep'te o kalenin bir burcudur. Bizim kalemizden ve burcumuzdan bir tek taşı bile yerinden oynatamayacaklar" şeklinde konuştu.

İFTİRACILARA PRİM VERMEYECEĞİZ

'Sapasağlam, dimdik ayaktayız, bu iftiracılara katiyen prim vermeyeceğiz' diyen Özkeçeci, "Bu bir davadır, bu bir aşktır ama malesef bizi yıpratmak isteyenler kalemizden, burcumuzdan bir taşı nasıl oynatabiliriz diyenler sukutü hayala uğrayacaklar. Ben teşkilatım olarak izliyorum . Benim görevim bu, izlemek. Görevimin bir tanesi de belediyeler nasıl gidiyor bunu izlemek. Tüm belediyelerimiz doğru yol üzerinde arkadaşlar doğru yoldan şaşmak yok. Görevlerini biliyorlar, sorumluluklarını biliyorlar çünkü genel merkez benden hesap soruyor. Dediğim gibi en son dayanamadım konuştum genel merkezle. Fatma Hanım nasıl dedim başkanım. ‘Onlarda hiçbir sıkıntımız yok Gaziantep’ten hiçbir sıkıntımız yok doğru yolda devam ediyorsunuz’, dediler. Benim için iş bitmiştir. Onlarıda doğru yola davet ediyorum buyursunlar doğru yol burası. Iktidar doğru yol. Bizi yıpratamayacaklar. Bu davanın arkasındayım bu işin takipçisiyim. O CHP’li Milletvekili’nden gerekli hesapları soracağız.’İddia ediliyor’ böyle birşey yok. Sizlerde gazetecisiniz, basın mensuplarısınız böyle bir şey olur mu ? ‘iddia ediliyor’. Var mı, böyle birşey bunun arkasına sığınma olmaz" dedi.

ADAY OLMADILAR

Özkeçeci gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanlarının kendi istekleriyle aday olmadığını belirten Özkeçeci, "Şehitkamil ve Şahinbey ilçe başkanlarımız şuan görevlerinin başındalar. Kendileri kongrede aday olmama kararı aldılar. Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle tüm Türkiye'deki büyükşehirlerin ilçe kongreleri ötelendi tarihi belli değil. Şubat ayı deniliyor" dedi.

BİZİM İÇİN EMİRDİR

Özkeçeci, çıkan haberlere Cumhurbaşkanı'nın Melih Gökçek'le ilgili açıklamasının çanak tutup tutmadığıyla ilgili bir soru üzerine, "Bizim genel başkanımız cumhurbaşkanımız. Biz onun yolunda gidiyoruz, o nederse bizim için o geçerlidir. Ak parti ilkeler partisidir. Biz genel başkanımızın tüm direktiflerini emir olarak görüyoruz" dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT