Partinin tecrübeli isimleri, Eyüp Özkeçeci yönetiminin yüzde 70'inin değişme ihtimali bulunduğunu ve bunun hazırlıklarının sürdürüldüğünü ileri sürüyor. Bunun için de iki Bakan ile milletvekilleri ve belediye başkanlarının önereceği isimler üzerinde henüz kesin bir karara varılamadığı öğrenildi.

AK Parti Gaziantep İl Kongresi Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapılacak. Karataş Şahinbey Spor Salonunda tek adayla gidilecek kongre öncesi en fazla merak edilen şey, 50 kişilik asil yönetim ve 25 kişilik yedek listelerindeki değişimin nasıl olacağı.. Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, listede sürpriz isimlerin olacağını, taze kan geleceği bilgisini veriyor. Yönetim listesinde eski ilçe başkanları Halil Uğur ve Hakan Kurt'un olma ihtimalinin yüksek olduğu parti kulislerinde sıkça dile getiriliyor. Liste oluşumunda Abdulhamit Gül'ün müdahalesinin olup olmadığı da merak edilen konular arasında. Partililer, "Abdulhamit Gül müdahale ederse değişim fazla olur" görüşünü savunuyor.


FABRİKADA YOĞUN MESAİ


Ak Parti Gaziantep 6. Olağan İl Kongresi 25 Şubat'ta Karataş Şahinbey Spor Salonunda yapılacak. Kongrede Eyüp Özkeçeci'nin genel merkeze sunduğu listede eski yönetimden kimlerin kalacağı ve yeni isimlerin kimler olacağı merakla bekleniyor. Özkeçeci'nin listeyi oluştururken vekillerden isim istediği, bazı vekillerin isim önerisinde bulunurken bazılarınında kendin çalışacaksın listeni sen oluştur diyerek isim vermedikleri öğrenildi .Özkeçeci'nin her kesimi kucaklayan bir liste olması için bazı milletvekili ve belediye başkanlarıyla fabrikasında günlerce süren istişarelerde bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

UĞUR VE KURT TAVSİYESİ


Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci'nin milletvekilleri, belediye başkanlarıyla istişare halinde hazırladığı listenin son şeklinin tekrar gözden geçirilip genel merkezin onayına sunulacağı öğrenildi. Özkeçeci'ye bazı vekillerin listeye girmesi için isim önerisinde bulunduğu, bazılarının da eski ilçe başkanları Halil Uğur ve Hakan Kurt'u listeye alması yönünde tavsiyede bulunduğu iddia edildi. Uğur ve Kurt'un tecrübeli isimler olması nedeniyle teşkilat içinde kalmasının partiye güç katacağını savunan vekillerin bu tavsiyelerine Özkeçeci'nin uyup uymayacağı kongre günü liste açıklandığında belli olacak.

ŞAHİNBEY AĞIRLIKTA MI OLACAK?


Öte yandan komple değişen Şahinbey eski teşkilatının ilin listesinde ağırlıklı olacağı konuşuluyor. Bazı belediye başkanları ve milletvekillerinin Şahinbey'in eski yönetimini ile taşımak istedikleri bunda da kısmen başarılı olduklarını konuşuluyor. Bu anlamda Hakan Kurt'un listeye girmesine kesin gözle bakılıyor.


ABDULHAMİT GÜL MÜDAHALE EDERSE DEĞİŞİM FAZLA OLUR


Liste oluşumunda en etkili ismin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül olacağı belirtiliyor. Partililer, Gül'ün müdahalesinin kesinlikle olacağını belirterek "Abdulhamit Gül kesinlikle müdahale edecektir" görüşünü savunuyor.

FATMA ŞAHİN'İN DE ETKİSİ OLACAK

Bu arada partililer, yönetim listesinin olumuşunda Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin'in de etkisinin olacağına kesin gözle bakıyorlar. Ortak bir liste çıkarılacağını ama bunun sonuçlarını kendilerinin de merak ettiğini söyleyen partililer "bu kez yönetim daha güçlü olmalı. Yıpranan isimler belli zaten. Fatma Şahin Başkanımız da işin farkında"diye konuşuyorlar.


YEDEKLERİN YARISI GİTTİ


50 asil, 50 yedek olan yönetim listesi genel merkezin talimatıyla değişti. Asil listede değişim olmazken 50 olan yedek liste yasını yüzde 50 azalarak 25'e düştü.


LİSTEYE GİRENLER ARANACAK


Ak Parti'de yönetim listeleri genel merkez tarafından onaylandıktan sonra seçime bir iki gün kala listeye girenler aranarak bilgi verilecek. İl başkanı listeye girenleri arayarak "Beraber çalışacağız hayırlı olsun" diyecek.


ESKİ LİSTEDEN KİMLER KALACAK KİMLER GİDECEK


Ak Parti'de gözler Pazar günü yapılacak kongrede asil ve yedek listeden kimlerin kalıp kimlerin gideceğine çevrildi. Meral KINACILAR