Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) bölgede kontrolü sağlaması, Cerablus'ta her alana yansıyor. Rahat bir nefes alan halk, terör örgütü DAEŞ döneminde uygulanan yasaklardan kurtulmanın mutluluğunu yaşıyor.

Güvercin sevgisinin yaygın olduğu ilçede, DAEŞ'in uyguladığı yasakçı politikalar nedeniyle birçok kişi evlerinde besledikleri hayvanları satmak durumunda kaldı. Cerablus'un özgürlüğüne kavuşmasıyla eski alışkanlıklarına geri dönen Cerabluslular, özellikle akşam saatlerinde evlerinin damlarında besledikleri güvercinleri uçurmanın keyfini çıkarıyor. Farklı renklerdeki yüzlerce güvercin, gün batımında Cerablus semalarında güzel görüntüler oluşturuyor.

GÖKYÜZÜNDE CÜMBÜŞ OLUŞTURDULAR

Kuşların özelliklerine göre yüksek fiyatlardan alıcı bulduğunu aktaran Şavvak, şunları kaydetti: "Bu kuşların hepsinin tek tek tanırım. Hepsi elimde büyüdü, evladım gibi severim. Meraklısı çok fazla. O yüzden 1,5 milyon Suriye lirasına kadar satılıyor. Sabah ve akşam uçuruyorum. Akşam işten gelince çayı demleyip bunlara bakarak stres atıyorum, rahatlıyorum. Komşularım da güvercinlerini çıkarıyor. Kuşlar gökyüzünde yeniden cümbüş oluşturmaya başladı. Çok keyifli bir iş bu. Hepsini kendi elimle besliyorum." diye konuştu. AA