Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın ailesi, Gaziantep'te kızlarının adının verildiği "Özgecan Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezi"ni gezdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile merkeze gelen Özgecan'ın babası Mehmet, annesi Songül ve kardeşi Barış Ali Aslan, eğitim ve kültür alanlarını gezerek kursiyer kadın ve çocuklarla sohbet etti.

Merkezin el sanatları bölümlerini de gezen aileye, yağlı boya tablo hediye edildi. Merkezin girişinde asılan kızının fotoğrafına bir süre bakan baba Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Özgecan'ın adını bir rehabilitasyon merkezinde yaşatmak gibi bir projemiz vardı. Burada Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini gördük. İnsanların bilinçlenmesi, eğitilmesi adına çok güzel işler yapılıyor" dedi.

ÇOK BEĞENDİLER

Anne Aslan da merkezi çok beğendiklerini, Özgecan'ın adının da böyle bir merkezde yaşayacak olmasının kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.

Kızlarının her an akıllarında olduğunu dile getiren anne, "Özgecan yasasının çıkmasını istiyoruz. Suçu işleyenler en ağır biçimde cezalarını çekecekler" diye konuştu.

Belediye Başkanı Tahmazoğlu ise Özgecan'ın adını hem kalplerde hem de tesiste yaşatmak istediklerini, ailenin acısını da yüreklerinde hissettiklerini söyledi. AA