Ressam Aslı Çakar Özen, Sanko Sanat Galerisi’nde 15. kişisel resim sergisini açtı. Sanatçı Özen’in Karadeniz temalarını sanatsal öğe olarak resmettiği 44 eserinin yer aldığı sergi, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükusta, Sanko Park AVM Yatırımcı Temsilcisi Taner Neng ve çok sayıda sanatseverlerin katımıyla açıldı.

Ressamı tebrik eden Kaymakam Turan, hayatın güzelliklerini ve üretilen değerleri alkışlamak gerektiğini ifade ederek, Sanko Sanat Galerisi’ne her sergi açılışında coşkuyla geldiğini söyledi. ‘’Karadeniz güzelliklerine ben de aşığım’’ diyen Turan, Anadolu’nun kıymetini bilenlerin, sanata ve sanatçıya büyük değer veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmeye çalıştıklarını kaydetti.

SOSYAL İÇERİKLİ FİGÜRLER

Açılışına yoğun katılımdan dolayı mutluluğunu dile getiren sanatçı Aslı Çakar Özen de eserlerini yaparken sosyal içerikli figüratif konuları mekan figür bağlantısı kurarak çalıştığını anlatarak, yöresel doku olan keşan ve peştamalı “evrensel kaygılar içerisinde” sanatsal öğeler kullanarak ifade ettiğine dikkati çekti. Resme olan ilgisinden çocukluğundan örnekler vererek bahseden Özen, ‘’Resimlerin tamamen hayallerim değil, yaşadıklarımdan, çocukluğumdan da izler taşıyor. İçinde eğitimim, sanat tarzım da var. Sürekli kendimi olgunlaştırmaya çalışıyorum. Yaptıklarımı sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum’’ diyerek duygularını dile getirdi. Ressam Özen’in, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 24 Ocak’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

HABER MERKEZİ