Gaziantep’te bulunan özel okul temsilci ve yöneticileri 2013-2014 eğitim öğretim yılı sonunda bir araya gelerek dönemin değerlendirmesini yaptı. Özel okul temsilcileri kentimizin eğitimde de arzulanan düzeye gelmesi için çabalarını daha da artıracaklarına söz verdiler.

Her ay düzenli olarak bir özel okulda tekrarlanan toplantıların dönem finali, Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya, Bahçeşehir Koleji, Deva Okulları, Doğa Koleji, Özel Erdem Koleji, Özel Gaziantep Güney Eğitim Kurumları, Özel Sanko Okulları, Özel Seçkin Koleji ve TED Gaziantep Koleji temsilcileri katıldı.

TEK GAYE PARA DEĞİL

Başarılı bir eğitim öğretim yılını geride bırakmanın mutluluğunu paylaşan yöneticiler, özel okullaşma oranının genel eğitim sisteminde yüzde 3 gibi çok düşük düzeyde olduğunu, Türkiye’de eğitim kalitesinin yükselmesi için özel okulculuğun gelişmiş ülkeler düzeyine çıkması gerektiğini vurguladı. Gaziantep’te bulunan özel okullar arasındaki dayanışmanın memnun edici bir gelişme gösterdiğini belirten temsilciler, özel okulların sağladığı nitelikli eğitim hizmeti, katma değer, öğretmen istihdamı, üstün fiziksel koşullar ve burs olanaklarıyla milli eğitimin yükünü hafiflettiği halde, yeterli destek göremediğini ifade etti. Toplantıda özel okulların yalnızca parayla eğitim veren ticari kuruluşlar olarak değerlendirilmemesi gerektiği, aksine özel girişimciliğin, eğitimde rekabeti ve yeniliği teşvik ederek çok önemli bir kamu hizmetini paylaştığı dile getirildi. Kentimizin eğitimde de arzulanan düzeye gelmesi için çabalarını daha da artıracaklarına söz vererek toplu fotoğraf çektirdi. İHA