Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Genel Kurulu yapıldı. 7 kişilik yönetim kendi arasından başkanlığa Ahmet Kılınç'ı seçti. Kılınç, dolmuşların otobüse dönüşmesinin kendilerini çok yıprattığını belirterek, "Bu sorunun çözümünde iki yol var. Ya belediye Mahkeme kararını uygular bunlar eski dolmuş haline döner, ya da, mağdur olan halk otobüslerine yeni hat verilir. Bizde de araç sayısını artırmak zorundalar. Dolmuşların taşıma kapasitesi 7 binden 9 bine çıktı. Bizim kapasitemizinde 27 bine çıkması gerekiyor. 18 bine çıkarın dedik. Gene vermediler" dedi.

ÖNEMLİ OLAN HİZMETİN AKSAMAMASI

Dolmuşun otobüse dönüşme meselesinden dolayı çok yıprandıklarını, birçok esnafın mazotu çıkaramadıkları için araçlarını bağlamak zorunda kaldıklarını belirten Kılınç, "Çabamız gayretimiz hiç olmazsa giderlerini karşılaması suretiyle hizmeti aksatmamaları. Bir araç hattan çıktığı zaman o semtin insanları mağdur oluyor. Araçların her ne olursa olsun çalışması gerekiyor" dedi.

DOLMUŞLAR HALA DOLMUŞ GİBİ ÇALIŞIYORLAR

Dolmuştan otobüse dönen araçların, dolmuş gibi çalıştıklarını söyleyen Kılınç şunları söyledi:"14 kişilik araç, 43 kişilik olduğu için hatlardaki tüm yolcuları bu otobüsler alıyor. Araçlar büyümüş otobüs hale gelmiştir fakat çalışma stilleri dolmuş usülüdür. Yani sabahleyin 1.5-2 dakika ile çalışıyorlar. Saat 9'a kadar 2 dakikayla çalışıyorlar, yolcu sakinleştği zaman bu 4 dakikaya çıkıyor, saat 15.00'ten sonra yolcu yoğunluğu başladığı zaman bunlar bunu tekrar 1.5-2 dakikaya çıkarıyor. Araçları ard arda gönderiyorlar."

BİZDE HER ARAÇ ARASINDA 6 DAKİKA VAR

Ortak güzergahlarda otobüslerin ise saatli dakikalı çalıştığını söyleyen Kılınç, "Bizdeki hatlarda çalışan otobüsler arasında en yakın mesafe 6 dakika. Sende 6 dakikada 1 araba geliyor onlarda 3 dakikada bir araba geliyor. Eskiden dolmuş 14 kişiyi alıyordu geri kalanını bizim otobüsler alıyordu. Şu anda bizim araçlarda şoför parasını çıkaramayacak hale geldi" diye konuştu.

BİZİM KAPASİTEMİZİ DE ARTIRSINLAR

"Belediye Başkanına mahkeme kararına uy' diye tebligat yapıldı, uymazsa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyoruz. Dolmuş sahiplerine de zarar-ziyan davası açılacak' diyen Kılınç, "Biz uzlaşmaya varız. Bu sorunun çözümünde iki yol var. Ya belediye Mahkeme kararını uygular bunlar eski dolmuş haline döner, ya da, mağdur olan halk otobüslerine yeni hat verilir. Halk otobüslerinin de kapasitelerini artırmaları, bizde de araç sayısını artırmak zorundalar. Dolmuşların taşıma kapasitesi 7 binden 9 bine çıktı. Bizim kapasitemizinde 27 bine çıkması gerekiyor.Biz 9+9 18 bine çıkarın dedik. Gene vermediler. Uzlaşmaya çalışıyoruz, çözüme her zaman varız. Görüşüyoruz ama sorunumuz çözülmüyor" dedi. Meral KINACILAR