Özel Güvenlik firmaları yeni hazırlanan kanunla mercek altına alınıyor. Özel Güvenlik personellerinin maaşlarındaki artışa yönelik sevindiren bir haber geldi.

Bakanlık, “Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı” ile işletmelerde düzenlemeye gidiyor. Özel Güvenlik Görevlilerinin maaşlarında da alt sınır olacak. İçişleri Bakanlığı güvenlik şirketleri ile özel güvenlik görevlilerinin çalışma usulleri yeniden düzenliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun tasarısı taslağında büyükşehir statüsündeki illerde, çalışan güvenlik personelinin maaşlarına belli bir kritere göre ödenmesini kararlaştırıldı. Tasarıda silahlı olarak çalışacak özel güvenlik görevlilerine verilecek net ücret, net asgari ücretin yüzde 70 fazlasından, silahsız olarak çalışacak olanlara verilecek net ücret, net asgari ücretin yüzde 40 fazlasından az olamayacak.

YÜKSEK OKUL ŞARTI

Diğer illerde silahlıya net ücret asgari ücretin yüzde 30 fazlasından az olamayacak. Bununla beraber özel güvenlik görevlileri maaşlarından, üniforma, teçhizat, fişek bedeli gibi çeşitli adlar altında herhangi bir kesinti yapılamayacak. Şirket yöneticilerine psikiyatri muayenesi dahil sağlıkraporu alma şartı getirildi. Güvenlik şirketlerinde yöneticilik yapabilmek için muvazzaf subaylar dahil olmak üzere dört yıllık yüksekokul mezunu olma şartı getirildi. DHA