Büyükşehir Belediye yasasıyla kapatılan İl Özel İdare'nin Gaziantep personeli, farklı şehirlere atanmak istendiklerini ileri sürerek eylem yaptı. Personel, Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den yardım istedi.

İl Özel İdaresi'nin kapatılması ile personellerin ilçe belediyelerine gönderildiğini söyleyen Yol-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Mustafa Barutçu, "İlçe belediye başkanları işçilerin maaşlarını ödeyemeyeceklerini belirterek farklı illere atamalarının yapılacağını söylüyor. Bu şehre bu kadar emek veren insanlara yazık değil mi?" dedi.

DAĞITILIM YAPILIYOR

Başkan Barutçu süreci anlattıktan sonra, “Seçimlerin ardından burada görevli bay bayan bütün arkadaşların Nizip, Karkamış ve Oğuzeli ilçelerine dağıtıldığını öğrendik. Diğer büyükşehir belediyelerine baktığımız zaman özel idare personelleri ya büyükşehir belediyesi bünyesine yada merkez içe belediyelerin bünyesine alınmış. Personele verilen formları doldurarak "kendinize il beğenin" diye insanları kendi doğup büyüdükleri şehirden sürgün etmeye çalışıyorlar. Çocuklarından ve yuvalarından ediyorlar. Lütfen bu insanların mağduriyetini görün. Türkiye'nin başka yerinde uygulanmayan bu acımasızca uygulama maalesef eski bir bakan olan Fatma Şahin'in memleketinde uygulanıyor. Bu insanlar aileleriyle, okuldaki çocuklarıyla, yataktaki hastalarıyla nasıl başka şehre gitsinler?" diye konuştu.

YUVALAR DAĞILMASIN

Barutçu, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı yapan başkanımız Fatma Şahin hanım inşallah sesimizi duyar, bu arkadaşların var olan sıkıntısına çare olur. İnşallah bu yuvaların dağılmasına engel olurlar diye düşünüyoruz. Aksi durumda bu arkadaşlarımız her biri bir ile gidecek ve ailesinden uzak kalacak. Çocuklarını götürmek isteseler de eğitimlerinde sorunlar yaşayabilecek. Zaten işçi statüsündeki bu arkadaşlarımız en fazla 5-6 yıl sonra emekli olacak. Bu 3-5 yıllığına başka illere gitmesine gönüllerinin razı olmayacağına inanıyorum” diye konuştu.

PARAMPARÇA OLACAKLAR

Kurumda görevli her bir işçinin konusunda uzman bir hale geldiğini de hatırlatan Başkan Barutçu, “Burada bir birinden zor olan araçları kullanan uzman arkadaşlarımız var. Atölyelerde bu araçların tamir eden ve acil durumlarda çalışmalara hazırlayan uzman arkadaşlarımız var. İdari binada yol yapımı, asfalt, içme suları gibi bir çok alanda hazırlık yapan teknik kadro var. Bunların hepsi paramparça olacak ve her biri bir yere dağılacak. Buna kimsenin gönlü razı olmaz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT