Düztepe Mahallesi Özdemir Caddesi, resmen kör nokta oldu. Saçaklı ve Müftülük yolundan caddeye çıkan araçlar, trafiği düğümledi, içinden çıkılmaz bir hale soktu. Kontrolsüz kullanılan yolda ne bir ışık ne bir uyarı levhası göze çarptı. Her an kaza olacakmış korkusuyla teyakkuzda olan esnaf ise, yetkililerden trafik ışığı istedi.

Yol üzerinde yıllardır reklamcılık yapan Ahmet Cihan, “Bölgede kaza oranı çok fazla. Buraya çift yol yapıldı, yarım bırakıldı, buradan sonrasında sıkıntı yaşanıyor. Yol düzgün diye araçlar çok hızlı geliyor. Müftülük ve Saçaklı’dan çıkan araçlar, bir noktada kesişiyor. Araçlar, caddeye birden ve kontrolsüz çıkıyor, böyle olunca trafik sıkışıyor" dedi.

ŞİMDİ BEN ÖLMÜŞTÜM

Yolda ne bir kontrollü geçiş levhasının ne ışık, ne de tümsek olduğunu savunan Cihan, "Dörtyol ağzı olduğundan ölümlü, yaramalı veya hasarlı kaza çok fazla oluyor. Üç ay önce bir araba dükkanıma daldı. Allah’tan o an dükkanda yoktum, olsaydım ölmüştüm. Bugüne kadar MOBESE kamerası yoktu, daha yeni takıldı. Burası kaderine terk edildi, Emniyet Müdürlüğü mü, belediye başkanlığı mı karayolları mı olur buraya en azından bir sinyalizasyon taksın. Ölümlü ve yaralamalı kazalardan psikolojimiz bozuldu, dükkanımda rahat oturamıyorum” dedi.

CENGİZ: HAYAL KIRIKLIĞI

Kömürcü Ali Cengiz, Şahinbey Belediyesi tarafından yapılan Çamlıca Konutlarıyla Düztepe ve çevresinin gelişeceğini düşündüklerini, ancak büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını bildirdi.

MUHAMMED: SESİMİZE KULAK VERİN

Telefoncu Ali Muhammed, “Çok kazalar oluyor, sağdan soldan ve yukarıdan suratli araçlar kazalara neden oluyor. Biz burada esnafız, ve çok tedirginiz, yetkililer sesimize kulak versin, buraya bir ışık diksin” diye konuştu.

TURGUT: TEDBİR ALINSIN

Fırıncı Ökkeş Turgut ise şunlar anlattı: “Bu yol resmen tehlike saçıyor. Yetkililerin bir an önce tedbir almasını istiyoruz. MOBESE kamerası yerleştirildi ama kazaların önüne geçilemedi. Gerek Şahinbey Belediyesi, gerek karayolları, gerekse de İl Emniyet Müdürlüğü bu kör noktaya el atmalıdır.”

KORKMAZ: SÜREKLİ KAZA OLUYOR

Buzdolabı servisçisi Abdullah Korkmaz ise, bu yolda sürekli kaza olduğunu vurgulayarak, araçların çok sürat yaptıklarından yaramalı, hasarlı ve bazen de ölümlü kazalara yol açtığını açıkladı. Korkmaz, müftülüğün yıkılmasıyla genişleyecek olan kavşağın yolu rahatlatacağını belirterek, yine de buraya bir trafik ışığının yerleştirilmesini istedi. Salman Erdine