7 Haziran’da yapılan seçimlerden önce 'Göç dalgası' konusunda ciddi uyarılarda bulunan MHP Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, yaptığı tespitlerin oluşmaya başladığını ve uyarılarının dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Özdağ, seçim öncesi Gaziantep’te gündeme gelen 50 bin konutun yaşanacak göç dalgasına hazırlık olduğunu dile getirirken, ” Bizim yaklaşık 1 ay önce tespit ettiğimiz ve gündeme getirdiğimiz göç dalgasının ilk etabı Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden geldi. Şimdi, Kuzeyde Kilis sınırına yakın Azez ve çevresinde çatışmalar yoğunlaşmış durumda. Bu da bize yeni bir göç dalgasının geleceğini gösteriyor” dedi.

KÜRT DEVLETİNİN KURULMASININ YOLU AÇILIYOR

Tel Abyad’a YPG’nin girmesiyle burada bir Kürt devletinin kurulmasının yolunu açıldığını ifade eden Prof. Dr. Ümit Özdağ, “ABD’nin Suriye’de sadece YPG’ye destek sağlayan bir askeri operasyon yürütmesi derdinin ne IŞİD, ne El Kaide ne de Esad Yönetimi olduğunu, sadece Irak’takine benzer bir Kürt bölgesi oluşturmak ve bunu tahkim etmek olduğunu ortaya koymaktadır” diye konuştu.

SAYI 2 MİLYONA YAKLAŞTI

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen sığınmacı sayısı son birkaç günde eklenen on binlerce kişiyle birlikte 2 milyona yaklaştı. Tel Abyad’da PYD ile IŞİD arasında süren çatışmalar nedeniyle Akçakale’ye yeni bir göç dalgası yaşanırken, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük geçtiğimiz hafta sonu açılan sınır kapısından iki günde 23 bin 250 kişinin Türkiye’ye giriş yaptığını söyledi.

YENİ BİR GÖÇ DALGASI MI ?

Telabyad’ı kaybeden ve bu bölgeden çekilmeye başlayan IŞİD'in Halep'e saldırılarını yoğunlaştırmasının ardından siviller Türkiye'ye doğru kaçmaya başladı. IŞİD’in infaz eylemlerinden çekinen Türkmen sivillerin saldırı sırasında evlerini ve mallarını geride bırakarak çevredeki nispeten güvenli yerleşim birimlerine sığındığı, bazı Türkmenlerin de Türkiye’ye ulaşmak için yollara düştükleri, saldırıların devam etmesi halinde Türkiye’ye yönelik yeni bir göç dalgasının oluşabileceği belirtildi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT