MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanlığı için adaylığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize’de açıkladı. 'Türkiye'nin önüne iktidar projesiyle çıkmamız gerekiyor' diyen Özdağ, artık MHP’de fikirlerinden dolayı kimsenin uzaklaştırılmayacağını, hain suçlamasını ebediyete kadar partiden çıkartacaklarını söyledi. Özdağ, kadınlara da müjde vererek, "Bugüne kadar erkek partisi görüntüsü verdik. Tüm kadınlardan özür diliyorum. Artık erkekler kadar kadınlarda partimizde etkili olacak" dedi.

ESNAFLA BULUŞTU

Trabzon-Rize il sınırında çok sayıda partili tarafından karşılanan Özdağ, uzun bir araç konvoyu ile Rize’ye giriş yaptı. Özdağ ilk olarak esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlarla görüştü. Bir bakır işlemecisi haftalar öncesinden hazırladığı üzerinde bozkurt, üç hilal ve Türk Bayrağı işlemeli bakır levhayı Özdağ’a hediye etti. Bir demir dükkanına giren Özdağ burada örs üzerinde demir dövdü. Öğle namazını Orta Camii'de kılan Özdağ ardından İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde partililer ile bir araya geldi. Özdağ’ın Rize programına MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da eşlik etti.

BAŞARAMAYAN GÖREVİ BIRAKACAK

Özdağ salona “Başbakan Özdağ” sloganları ile girdi. Özdağ, partilileri bozkurt selamı ile selamlarken, program saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında okunan Kuran-ı Kerim ve dua ile devam etti. Yapılan duanın ardından Ümit Özdağ salondakilere hitaben bir konuşma yaptı. Türkiye’nin 4 büyük tehlike ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Özdağ, “Bunlardan ilki jeopolitik parçalanma tehdididir. İkincisi milli kimliğin dağılmasıdır. Üçüncüsü politik sistemin diktatörleşmesidir. Dördüncüsü ise ekonomik yıkımdır. Bu dört tehdidi bertaraf edebilmek için önce MHP’de bir değişim yapmamız gerekiyor. Türk milletin önüne bir iktidar projesi ile çıkmamız gerekiyor. MHP’de değişim genel başkanlık anlayışı ile başlayacak. Bundan böyle MHP’de genel başkanlık ölene kadar devam etmeyecek. Başaramayan genel başkan görevini devredecek” dedi.

RAKİPLERİNE ÇAĞRISI

Özdağ, diğer adaylara birlik çağrısında bulunarak "Eğer kurultayda ben seçilirsem diğer genel başkan adayı arkadaşların hepsini divanda görmek isterim. Birlikte olmalıyız. Hep birlikte çalışacağız. MHP Genel Başkanı seçilirsem söz veriyorum. Benim yol arkadaşlarım olmayacak. Sadece ülküdaşlarım olacak. İktidarı ancak çok çalışarak elde edebiliriz. MHP’de fikirlerinden dolayı kimse uzaklaştırılmayacak. Hain suçlamasını ebediyete kadar partimizden çıkartacağız” diye konuştu.

KADINLARIN AĞIRLIĞI ARTACAK

Seçilmesi halinde MHP’de kadınların etkinliğinin arttırılacağına da vurgu yapan Özdağ “MHP olarak uzun yıllar bir erkek partisi görüntüsü verdik. Bu nedenle tüm bayanlardan özür diliyorum. Kadına ulaşamayan bir parti Türkiye’de yönetimi hak etmiyor. Türkiye’nin yüzde 50’si erkek yüzde 50’si kadın. Yüzde 50’ye hitap etmeyen bir partinin iktidar olması mümkün değildir. Artık erkekler kadar kadınlarda partimizde etkili olacak. Birkaç milletvekili ile olmaz. Hanım il ve ilçe başkanlarımız da olacak” mesajı verdi. İHA