MHP Gaziantep Milletvekili ve milletvekili adayı Ümit Özdağ, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi yine farklı bir seçim kampanyası yürütüyor. Özdağ, Gaziantepli sanayici ve işadamlarına mektup göndererek, hem bayramlarını kutladı, hem de koalisyon hükümeti kurulamamasıyla ilgili suçlanan MHP'nin, bu konuda öne sürdüğü şartlarını tek tek açıklayarak izahat yaptı. Özdağ, 7 Haziran seçimlerinden 2 gün sonra, YSK'nın erken seçim için pusula bastırdığını iddia ederken, HDP ile niye koalisyon kurmadıklarını farklı gerekçelerle anlattı.

Firma yetkililerinin isim ve adreslerine gönderilen 4 sayfalık mektupta Özdağ özetle şunları dile getirdi: "Sayın Bahçeli 7 Haziran gecesi önce çözüm süreci ortakları olan AKP ile HDP'nin koalisyon yapabileceğini, bunun olmaması durumunda da AKP-CHP-HDP koalisyonu önermiştir. Böyle bir koalisyonun kurulması durumunda MHP'nin ana muhalefet olacağını ifade ettikten sonra "Eğer bunların hiçbirisinden sonuç alınamıyorsa Türkiye'yi AKP'nin azınlığına, birtakım çevrelerin senaryosuna mahkum etmeye de kimsenin hakkı yoktur. En erken seçim ne zaman olacaksa o zamanda seçim olsun" demiştir."

DÖRT ŞART İLERİ SÜRÜLDÜ

MHP'nin herhangi bir koalisyona girmek için dört şart ileri sürdüğünü belirten Özdağ, "Bu şartlar Anayasamızın ilk dört maddesidir. Türkiye Cumhuriyettir. Türkiye devleti ülkesi ve devleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşıdır. Başkenti Ankara'dır. MHP'nin 2. Şartı, Türkiye'yi Erdoğan'ın ifadesi ile Cumhuriyet tarihinin en kritik günlerine Davuğlu'nun ifadesi ile beka sorunu yaşamaya götüren PKK ile müzakerelerin sona erdirilmesi ve terör ile mücadele edilmesidir. MHP 3. şart olarak Erdoğan'ın Anayasada Cumhurbaşkanına tanınan hakları aşmamasını talep etmiştir. MHP'nin son şartı ise yargının bağımsız olması ve yolsuzlukların soruşturulmasıdır. Özdağ, mektubunda ayrıca MHP'nin Deniz Baykal TBMM Başkanlığında neden desteklemediğini ve HDP ile ilgili izlediği politikayı ve gerekçelerini de bir bir izah etti. HABER MERKEZİ