Yeni kurulacak olan partinin mecliste grup kurabileceğine değinen Özdağ, hükümetin Suriye politikasını değerlerlendirirken Gaziantep örneği verdi. Bölgenin Peşaver’e benzetildiğini kaydeden Özdağ, oluşabilecek tehlikeye dikkat çekerek mültecilerin bu eğitimsizlik ve işsizlik içerisinde terör gruplarına yem olabileceğini ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Meral Akşener genel başkanlığında kurulacak yeni parti çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, yeni kurulacak olan partinin TBMM'de grup kurabileceğini belirtti. Hürriyet’e konuşan Özdağ, hükümetin Suriye politikasını eleştiriken Gaziantep’te yaşayan 400 bin Suriyeliye dikkat çekti.

GAZİANTEP'TE 400 BİN SURİYELİ VAR

Mültecilerin göçünden bölge kentlerinin nasıl etkilendiğini aktaran Özdağ; “Ben Gaziantep milletvekiliyim. Şehrimde 400 bine yakın Suriyeli var. Yine hemen Şanlıurfa, Hatay, Kilis ve Adana’da nasıl bir Suriyeli yığılması olduğunu, bu bölgenin adeta Afganistan Pakistan arasındaki Peşaver bölgesine nasıl benzediğini biliyorum. Bir milyonun üzerinde okul çağında çocuk var. Bunun 600 bini okula gitmiyor. Ve bunların yüzde 33’ü klinik depresyondan geçiyor. Türkçe bilmiyorlar, kendi aralarında Arapçanın alt lehçelerini kullanıyorlar” dedi.

BU İNSANLAR NE OLACAK ?

Suriyelilerin topluma entegre olamadığını kaydeden Özdağ, terör gruplarının bu insanların işsizliğinen ve eğitimsizliğinden faydalanabileceğini söyledi ve; “Topluma entegre olamıyorlar. Yarın bu insanlar, bu eğitimsizlik, bu işsizlik içerisinde olabileceği bir tek şey var: Bütün Ortadoğu’ya uzanan sınır ötesi bir mafyanın elemanları ya da Türkiye’de oluşacak yeni terör örgütlerinin elemanları veya Selefi cihatçı terör örgütlerinin intihar bombacısı olabilirler. Bunun altyapısını oluşturuyorlar. Yapılması gereken: Türkiye’nin Suriye’ye barış ihraç etmesidir. Suriye’nin yeniden inşasında Türkiye’nin de desteğiyle rol alabileceği bir süreci şekillendirmesidir. Ülkelerine güven içinde ve Türkiye’nin dostu olarak dönmelerini sağlamak gerekir. Biz bunun için çalışmalar yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Tuba CANPOLAT