MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "1128 akademisyenin temsil ettiği zihniyet, hükümetin yıllarca uyguladığı PKK açılımı zihniyetidir" dedi.

Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Şırnak'a 750 teröristin girdiği, yeni bir terör dalgası başlatmak üzere hazırlandıkları ve Cizre'ye de 850 civarında teröristin sızdığı konusundaki haberleri anımsattı. "Kamuoyu sahte bir başkanlık tartışmasıyla meşgul edilirken, ülkemiz bir felakete doğru sürükleniyor" ifadesini kullanan Özdağ, Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki terör saldırısında da 6 kişinin öldüğünü ve 39 kişinin yaralandığını söyledi.

TARİH AFFETMEYECEK

"Bu saldırı bir kez daha PKK terör örgütünün arkasındaki sözde siyasetin aşağılık ve alçak karakterini ortaya koyuyor. Güneydoğu'da saldıran kent ve dağ eşkıyalarının elleri ne kadar kanlı ise onların eylemlerini meşrulaştırma çabası içerisinde olan Kandil siyasetçilerinin de elleri o kadar kanlı. Arkalarında kalaşnikofların gölgesiyle siyaset yapanlar, Çınar'da halka ve güvenlik güçlerine saldıran eşkıyalar kadar suçludurlar. Böyle bir aşağılık terör örgütüyle masaya oturan, yıllarca 'analar ağlamasın' diyerek siyaset yapanları da tarih affetmeyecek."

SURİYELİLER KONUSU

Suriye'de yaşananlara da değinen Özdağ, Türkiye'de 2 milyon 503 bin Suriyeli bulunduğunu, bunun da Türkiye üzerinde olağanüstü büyük bir ekonomik ve politik yük oluşturduğunu, şu ana kadar bu nüfus için 8 milyar dolar harcandığını söyledi. Suriyelilere, Türkiye'de çalışma imkanı tanımasının ülkedeki işsizlerin iş bulma umudunu tamamen ortadan kaldıracağını ileri süren Özdağ, Suriyelilere iş imkanı verilmesi hakkını yurttaşlık hakkının izleyeceğini kaydetti. AA