MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan adayı Alman parlamentosunda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı tasarısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özdağ, Türkiye’nin artık etkili önlemler almasının zamanının geldiğinin altını çizerek, Almanya’ya karşı alınması gereken önlemleri şöyle sıraladı: “Derhal Almanya'nın Türkiye üzerinden gerçekleştirdiği Erbil’de Barzani ve Talabani güçlerine yönelik silah sevkiyatı ve peşmerge eğitim çalışmaları durdurulmalıdır. Alman Silahlı Kuvvetleri'nin Türk Hava ve Kara sahasını kullanımına son verilmelidir. İncirlik, Alman silahlı kuvvetlerine kapatılmalı, burada bulunan tüm Alman Hava ve Kara unsurları gönderilmelidir. Ayrıca Avrupa Birliği ile Geri Kabul Anlaşması derhal iptal edilmelidir. Suriyeli, Pakistanlı, Afganistanlı, Iraklı, Bangladeşli ve Afrikalı sığınmacıların AB'ye kapatılan göç yolları açılmalı, sahil güvenlik sığınmacı teknelerine hayat kurtarma dışında herhangi bir müdahalede bulunulmamalı, NATO Deniz Görev Kuvveti'nin bu kapsamdaki faaliyetlerine son verilmelidir.”

MHP Milletvekili Ümit Özdağ, AKP Hükümetinin bu adımları atması gerektiğini, fakat atamayacağını çünkü AKP’nin dış politikasının korkak ve tutarsız bir dış politika olduğunu ifade etti. Özdağ, Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarında sözde soykırım iddiaları konusunda çok büyük ve etkili bir çalışma yapmak için gereken planları oluşturduklarını ifade etti. Özdağ ayrıca Alman parlamentosundan sözde soykırım yasasının geçmesinde etkili olan Alman Yeşilleri partisi eş başkanı Cem Özdemir’i ağır bir şekilde eleştirdi. Özdağ şöyle dedi: “Alman derin devletinin elemanı Cem Özdemir'in sözde Ermeni soykırım iddiaları ile ilgili Türk milleti ve devletine yönelik alçakça suikastı asla cezasız kalmamalıdır. Cem Özdemir bu adımı ile aslında Yahudi soykırımını gerçekleştiren Alman devletinin tarihteki tek soykırım suçlusu rolünü göreceleştirmeyi; Hitler, Himmler ve tayfasını dolaylı olarak aklamayı hedeflemektedir. Cem Özdemir'in Türkiye düşmanı olduğu bir kez daha ve nihai olarak ortaya çıkmıştır. 2001 senesinde 'soykırım parlamentoların işi değildir' diyen Özdemir, Almanya'nın menfaatleri gerektirince Alman derin devletinin tetikçisi olarak Türk milletini utanmadan arkadan vurmuştur. Cem Özdemir'in Türkiye'nin dostu olduğunu iddia edebilecek kadar ahlaksız ve alçak olanlara da Türk milleti gereken dersi verecektir. Cem Özdemir ve bu ahlaksız yasaya oy veren hiçbir Alman parlamento üyesi bundan sonra Türkiye'ye sokulmamalıdır. Bu konuda derhal yasal bir düzenleme yapılmalıdır.