Bir dizi gezi, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere hafta sonunu Gaziantep ve Kilis’te geçiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, önümüzdeki yıllarda Suriye iç savaşının Türkiye'ye çıkaracağı maliyetlerin daha da artacağına dikkat çekti.

Özdağ yaptığı açıklamada, "Bunların başında PKK terör örgütünün Türkiye'ye Suriye'den yapacağı saldırılar oluşturmaktadır. Türkiye bu maliyeti ödemeye başlamıştır. PKK terör örgütünün halen Türkiye içinde devam eden kent terörü eylemleri PKK'nın adını Kobani diye değiştirmeye çalıştığı Ayn El Arap'tan kaynaklanmaktadır" şeklinde konuştu.

"KİLİS’İ 500 BİN KİŞİLİK ŞEHİR YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Türkiye'nin Suriye iç savaşından en ağır zarar gören şehrinin Kilis olduğunu kaydeden Özdağ, "Bugün Kilis'teki Suriyeli sayısı, Türk yurttaşlarından daha fazladır. Kilis'in gelecekte nüfusunun 500 bin olacağına dair planlar yapılmaktadır. Bu Kilis'in sadece adının kalacağı ancak Kilis'in ruhu ile birlikte yok olacağı anlamına gelmektedir" dedi.

"CAN GÜVENLİĞİ YOK"

Kilis'te can güvenliğinin olmadığını sözlerine ekleyen Özdağ, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Kilis'te yaşamak her an başınıza bir bombanın düşebileceği anlamına gelmektedir. Bugüne kadar düşen bombalarda yaşanan can kaybının az olması tek tesellimizdir. Allah korusun okula düşen bomba anaokulunda onlarca bebeğimizin hayatını kaybetmesi anlamına gelebilirdi. Son yapılan bombardımanlarda Kilis'teki Suriyeli hastanesinin hedef alındığına dair iddialar mevcuttur. Bu hastanenin bir an önce bir başka bölgeye kaydırılması gerekmektedir. Aksi takdirde Kilis'te önümüzdeki günlerde acı can kayıpları devam edecektir. Kilis'e yönelik saldırıları durdurmanın yolu, saldırıyı yapanları yaptıklarına ağır şekilde pişman edecek askeri önlemlerin derhal alınmasıdır. Kilis'e ulaşabilecek mesafede herhangi bir çatışmanın gerçekleşmesine Türk ordusu müsaade etmemelidir. Bu alanda çatışma olur ise derhal Türk topçu birlikleri tarafından ağır bir atış ile çatışma söndürülmelidir. Kilisli sokakta güven içinde yürümeli, evde bıraktığı eşi ve okula yolladığı çocuklarının hayatları konusunda içi rahat olmalıdır."

ROKET MERMİSİ İSABET EDEN OKULDA İNCELEMELERDE BULUNDU

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Kilis’te 18 Ocak’ta Suriye tarafından atılan ve biri öğrenci iki kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Katyuşa roket mermisinin düştüğü Eyüp Gökçe İmam Ortokulu’nda incelemelerde bulundu. Okul yetkililerinden bilgi alan ve tadilatı yapılan sınıfları gezen Ümit Özdağ, olayda ağır yaralanan ve Gaziantep'te tedavi gördüğü Üniversite Hastanesi’nde 11 günlük yaşam mücadelesini kaybeden 13 yaşındaki Gülten Canpolat’ın, Kilis’te düzenlenen cenaze törenine de katıldı.

Ümit Özdağ, cenaze töreninin ardından olayda hayatını kaybeden Ayşegül Polat’ın evine giderek yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.