MHP Gaziantep 1. Sıra Milletvekili Adayı Ümit Özdağ, CNN Türk'te katıldığı programda Vali Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Demokrasi Meydanı 19 Mayıs kutlama törenlerinde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı törenine katılmamasını eleştirdi. Özdağ, "Sayın Vali, Sayın Belediye Başkanı böyle bir günde saygı duruşunda bulunmayarak neyi ifade ettiklerini, hangi günde saygı duruşunda bulunmayı tercih ettiklerini öğrenmek istiyorum" dedi.

Özdağ, 19 Mayıs 1919'ın emperyalist güçlerin Türkiye'yi işgaline karşı Türk milletinin savaşı başlattığı günün başlangıcı olduğunu belirterek, "Sayın Vali, Sayın Belediye Başkanının böyle bir günde saygı duruşunda bulunmayarak neyi ifade ettiklerini, hangi günde saygı duruşunda bulunmayı tercih ettiklerini öğrenmek istiyorum. Biz davetli değildik. Davetli olsaydık katılırdık. Ancak kurtuluşumuzun başladığı gün olan bu anlamlı günde gençlikle birlikte Atatürk anıtına yürüdük, çelenk bıraktık" diye konuştu.

Özdağ, programda ayrıca İslahiye'de Atatürk heykelenin önünde çimento torbalarının olduğunu gösteren haberi de gündeme getirdi. Özdağ, "Bunu da İslahiye kaymakamına sormak istiyorum" dedi.

CHP HEYETİ TÖRENİ TERK ETMİŞTİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Gaziantep’teki saygı duruşu ve çelenk koyma etkinliğine katılmayan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e tepki gösteren CHP’li heyet tören alanını terk etti. CHP’li heyet, saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası Atatürk Anıtı’na koyulan çelengin ardından tören alanını terk ederek, halkoyunu ve jimnastik gösterilene katılmamıştı.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, “Vali bize davetiye göndermesine rağmen kendisi katılmıyor. Bu nasıl iş?" demişti. Meral KINACILAR