MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, artık MHP'de Genel Başkanlığın, ölümle sonlanmaması gerektiğini belirterek, "Genel Başkanı değiştirecek yeni bir demokratik yöntem geliştirmeliyiz. Genel Başkan adayı olan arkadaşlarımın hepsine, Genel Başkan yardımcılığını önereceğim" dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'Geleceğe Ümit'le Bak' toplantıları kapsamında Kayseri'de kendini destekleyen partililerle bir araya geldi. Toplantıya, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da katıldı. Ümit Özdağ, "PKK terör örgütüyle müccadele veren Türk askerini ve polisini saygıyla anmak istiyorum" dedi.
Türkiye'nin çok büyük krizlerden geçtiğini ifade eden Özday, şunları kaydetti:

"Bu krizlerden birisi, jeopolitik dağılma krizidir. Irak ve Suriye parçalanıyor. Ondan sonra parçalanma sırasının Türkiye'ye geleceği şeklinde bir beklenti var. Bir başka kriz de milli kimliğimizin dağılma krizi. Bu ülkede yönetimde olanlar, son 13-14 yıldan beri yaptıkları konuşmalarda, milleti beyinlerde bölecek şekilde, 'Türk- Kürt' deyip duruyorlar. Politik sistemimiz de tek kişinin otoriteleştirmesi tehlikesiyle karşı karşıya. 'Başkan olacağım' diyen birisi, kaymakamları köşke çağırıp onlara 'Mevzuatı boşverin' diyor. Bu tehditleri ve krizleri aşmanın tek yolu, Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarıdır.

Bizi dinleyen bazıları, konuşmalarımızı abartılı bulabilirler. Ancak bizzat sayın Erdoğan, 'Türkiye çok büyük bir dönemden geçiyor' diyor. Emperyalizmin ve onun yereldeki ortağı PKK'nın bu coğrafyada yaşam alanı bulmasına bu iktidar neden oldu. Çözüm sürecinde PKK'lı teröristlerin Güneydoğu'daki karayollarının kenarında talim yaptıkları söyleniyor. Bunlara iktidar fırsat verdi" dedi.
Özdağ konuşmasını, "MHP iktidarının ilk işi, Ayasofya'yı ibadete açmak olacaktır"' diyerek tamamladı. DHA