CHP İstanbul Milletvekili Murat Özçelik, IŞİD'nin şu anda Gaziantep’in karşı tarafında bulunan Türkmen köylerinde 8-15 yaş arasındaki çocuklara kendi eğitimlerini vermek için talimat verdiğini iddia ederek, "Bir ulusal güvenlik sorunuyla karşı karşıyayız" dedi.

OLAĞANÜSTÜ ÇAĞRI

CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine toplanan TBMM'de konuşan Özçelik, 1 hafta içinde 46 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini, acımızın çok büyük olduğunu söyledi. Özçelik, "Suruç'ta 31 gencimiz hayata veda etti ve ardından maalesef polislerimiz, askerlerimiz şehit edildi. Bunlardan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Bu eylemleri gerçekleştirenleri lanetle kınıyoruz, baş sağlığı diliyoruz, sabır diliyoruz. Bir şeyden dolayı çok umutlandık" dedi.

TAVIR ALINMIYOR

IŞİD’e karşı Türkiye'nin başlangıçta, tedbir, tavır almadığını söyleyen Özçelik, "Suriye’deki iç savaş Türkiye içine taşındı. IŞİD bu zaman zarfında kendisine sınır koymaksızın maalesef adam devşirme faaliyetine girişti, eğitime girişti ve Türk vatandaşları yaklaşık 10 bin kendi vatandaşımız bir şekilde ya gitti savaştı ya da o lojistik faaliyetler içinde oldu. O kadar ki şu an bana arkadaşlarım iletti. IŞİD şu anda Gaziantep’in karşı tarafında bulunan Türkmen köylerinde 8-15 yaş arasındaki çocuklara kendi eğitimlerini vermek için talimatını vermiş vaziyette.Bir ulusal güvenlik sorunuyla karşı karşıyayız" diye konuştu. Haber Merkezi