Gaziantep Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Özbay, Aksiyon Grubu olarak yönetime adaş olduğunu açıkladı.

Meslek mensuplarını hiç kimseyi ayrıştırmadan oda seçimi çalışmalarına ve daha sonra Genel kurul ve komisyonlarda görev almaya davet ettiklerini söyleyen Özbay şimdiye kadar kendilerine destek veren meslek mensubu çalışma arkadaşlarına teşekkür etti ve 3 yıllık çalışmalarını anlatarak yapacaklarını da meslek mensuplarıyla paylaştı.

ÇÖZÜM ODAKLI YÖNETİM ANLAYIŞI

Yeniden başkan olması halinde hedeflerini anlatan Özbay, "Çözüm odaklı yönetim anlayışına devam edeceğiz. Adli arabuluculuk hakkının Meslek Mensuplarına da tanınması için takibimiz devam edecektir. KOSGEB teşviklerinden meslek mensuplarımızın da faydalanmasının sağlanması için çalışma yapılacaktır. Şirketler ,belediyeler, vakıfların derneklerin iktisadi işletmelerinde denetçilerin mali müşavir olması için çalışmalar yapacağız. Denetimde, genç meslektaşların önünde engel taşıyan 15 yıl ayrımına son verilmesi için çalışmalar yapacağız. Mesleki unvanlar da tek unvan kullanılması için yasal düzenlemenin yapılması konusunda gerekli çalışmaları yapacağız. Yeminli mali müşavirlerin tam tasdik sözleşmesi ile sorumlu olduğu şirketlerde de mali müşavir çalıştırma zorunluluğu için çalışmalar yapacağız. Oda bünyesinde Dijital ve normal kütüphane oluşturulacaktır. - Mali müşavirlik mesleğinin mesleki sorunlarını araştırmak ve akademik çalışmalar yapabilmek için bir Muhasebe Enstitüsü kurmak. Mesleğin İhtiyacı Olan Kişisel Yöneticilik Olgusunu Reddeden Kişisel Faydadan Uzak Kolektif Üretken Adil Yeni Fikirlere Ve Değişimlere Açık Şeffaf, Paylaşımcı Bir Yönetim Anlayışı Yerleştirmek İçin Çalışacağız” HABER MERKEZİ