Henüz 20 yaşındaydı.. Pırıl pırıl, o kadar imkansızlıklara rağmen başarıyı kovalayan bir gençti.. Ama kahpe katiller hayatı doya doya yaşamasına, başarılı olup ülkesine katkıda bulunmasına izin vermediler.. Gülerek gittiği Ankara'dan, şimdi memleketi Gaziantep'e bir tabut içinde dönüyor..

* Ankara Kızılay saldırısındaki patlamada 37 can hayata veda etti… Büyük acıların yaşandığı patlama istediği üniversiteyi kazanmak için yıllardır ailesinden ayrı yaşayan ve bunu gerçekleştiren Ozancan Akkuş'un hayallerini söndürdü.

* Çok değil 10 Ekim Ankara Barış Mitinginde en yakın arkadaşı Ali Deniz Uzatmaz'ı kaybeden Akkuş, 5 ay sonra yine bir bombalı saldırıda hayatını kaybetti… 14 Mart tıp bayramında çocuklarını kaybeden sağlıklı Nuri ve Senem Akkuş çiftinin oğulları Ozancan’ın cenazesini Ankara'dan aldı.

OTOBÜS BEKLİYORDU

Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi hazırlık sınıfında okuyan Ozancan Akkuş, terörün çirkin yüzüyle, kaldığı yurda gitmek için beklediği otobüs durağında karşı karşıya kaldı.

ÇOK BAŞARILI BİR ÖĞRENCİYDİ

Ozancan Akkuş, Ankara Fen Lisesi'ni büyük bir başarıyla kazandı. Lise boyunca yurtta kalan Akkuş'un başarılı okul hayatı sınav sonuçlarıyla netleşti. ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü kazanan Akkuş, 20 yaşında bombalı saldırıda hayata veda etti. Baba Nuri Akkuş 2014 yılında çocuklarıyla çektirdiği fotoğrafın altına "Her biri bir ömür eder benim çocuklarımın… Ben çocuklarımı çok seviyorum" diye yazmıştı..

FOTOĞRAF SOSYAL MEDYADA

Ozancan ve babasının bu fotoğrafı, sosyal medyada "Oğlunu böyle güzel koklayan bir babaya nasıl dediniz 'oğlun gitti' diye! 'Serçedir serçecik yiğidimi vurdular uzun boylu incecik'" mesajıyla paylaşıldı.

CENAZE BUGÜN

Nuri ve Senem Akkuş çiftinin oğulları Ozancan’ın cenazesini almak için Ankara’ya gitti. Ozancan’ın cenazesi, bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek.

ARKADAŞI DA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Ozancan Akkuş, Gar'daki hain saldırıda yaşamını yitiren arkadaşı Ali Deniz Uzatmaz'ın ardından "Ankara'da okuyabilmekti en büyük hayali. Nerden bilecekti ki? Gözlerimizinden akan yaş bile ellerinizdeki kanı temizleyemeyecek o temiz adam her zaman sizin yakanızda bizim kalbimizde kalacak" diye yazmıştı.

DERECE İLE GİRDİ

Gaziantep 25 Aralık devlet hastanesinde görev yaparken Araban ilçesine tayinleri çıkan Röntgen Teknisyeni Mehmet Nuri Akkuş ve Hemşire Senem Akkuş’un iki çocuklarından birisi olan Ozancan Akkuş geçtiğimiz yıl Gaziantep’te ÖSYM’de ilk 10’a ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi’ne girmeye hak kazandı.

ÖLÜM HABERİYLE YIKILDILAR

Zekiliği ve efendiliği ile herkesin takdirini kazanan ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi birinci sınıfı öğrencisi Ozancan Akkuş 14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlıkçı olan anne babayı ölüm haberiyle yıktı. Akkuş, 10 Ekim 2015 günü ‘Barış Mitingi’ öncesinde Ankara Garı önünde toplananlara yönelik olarak yapılan terör saldırısında yakın arkadaşını kaybetmişti.

EVİNE ÇADIR KURULDU

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş’un Sarıgüllük Mahallelesi'ndeki baba evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Sokağa Türk bayrağı asıldı.

ÇAY İÇTİKTEN SONRA GİTMİŞLER

Nuri ve Senem Akkuş’un 3 çocuğundan biri olan Ozancan Akkuş’un bombalı saldırı öncesi arkadaşlarıyla bir kafede çay içtikten sonra bombanın patladığı bölgeye doğru gittiği öğrenildi.

DEDENİN BÜYÜK ACISI

Taziyeleri kabul eden dede Mehmet Nuri Akkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu ve gelininin, cenaze işlemleri için Ankara'ya gittiğini söyledi. Torununu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Akkuş, "Terörü lanetliyorum. Ciğerimiz yanıyor. İnşallah bunu yapanların yuvaları dağılır" dedi.

ACI KADER

Ankara Kızılay’da meydana gelen kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenler arasında bulunan ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Ozancan Akkuş’un, 10 Ekim’de Ankara Garı önünde gerçekleşen bombalı saldırıda ölen Ali Deniz Uzatmaz ile arkadaş olduğu ortaya çıktı. Gaziantep’te tanıştıkları belirtilen ikiliden Ozancan’ın sosyal medya hesabından, Ankara Garı önündeki bombalı saldırıda ölen arkadaşı Ali Deniz için, “Gözlerimizden akan yaş bile ellerinizdeki kanı temizleyemeyecek. O temiz adam her zaman sizin yakanızda bizim kalbimizde kalacak. Kardeşim Mekanın cennet olsun. Ankara'da okuyabilmekti en büyük hayali, nerden bilecekti ki” ifadelerini yazdığı görüldü. Ozancan’ın Ankara Garı saldırısının olduğu günü yaptığı paylaşımında, Gezi olaylarında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın anma etkinliğindeki Uzatmaz’ın resmi de yer alıyordu.

AKKUŞ'UN OKULUNDA YAS

Öte yandan, Ankara’da yaşanan terör saldırısında ölen 37 vatandaşın acısı bütün Türkiye’yi yakarken, GKV Özel Okullarında acı ikiye katlandı. Saldırıda ölenlerden Ozancan Akkuş'un, ilk ve ortaokulu GKV Özel Okullarında okuduğu ortaya çıktı. Ozan Can Akkuş 2009-2010 eğitim öğretim yılında buradan mezun olduğu ve aynı yıl Ankara Fen Lisesini kazanarak lise eğitimini burada tamamladığı belirlendi.

BAŞARILI BİR ÖĞRENCİYDİ

Akkuş'un başarılı bir öğrenci olduğunu belirten GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar terörün her türünü lanetlediklerini ifade etti. Ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu tür saldırıların hedeflerine ulaşamayacağının altını çizen Taşlıyar, "Ankara’da yaşanan acıları yüreğimizde hissediyoruz. Bu olayla sadece Ankara değil bütün Türkiye acılara bürünmüş, yas içerisindedir. İlk ve ortaokul eğitimini kurumlarımızda yapan ve 2009-2010 eğitim öğretim yılı mezunumuz, okulumuzun o dönemdeki en başarılı öğrencilerinden birisi aynı zamanda okul basketbol takımımızın kaptanı değerli öğrencimiz Ozancan Akkuş’u da bu saldırıda kaybettiğimizi öğrendik. Geleceğe umutla bakan, ülkemizle ilgili birçok projeye imza atacağına inandığımız bu fidanımızın aramızdan ayrılması bütün GKV ailesini derinden sarsmıştır. Ankara’da yaşanan bu acımasız terör olayında şehit olan 37 vatandaşımıza ve şehidimize Allah'tan rahmet, anne babası ve ailesine baş sağlığı diliyoruz. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu tür terör olaylarının hedeflerine ulaşamayacağına inanıyor, Türkiye olarak bütün vatandaşlarımızın el ele omuz omuza vermesi gerektiğini, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bu tür olayların üstesinden geleceğine inancımız sonsuzdur” dedi.

ÖĞRETMENLERİ BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI

Ankara’da yaşanan terör saldırısında, evine gitmek için Kızılay’da otobüs durağında beklerken terör kurbanı olan Gaziantepli Ozancan Akkuş’un ölüm haberi öğretmenleri ve sınıf arkadaşları arasında da büyük üzüntüye neden oldu. Sınıf öğretmeni Fatoş Besli de olaya inanmak istemediğini belirterek, "Hayat dolu bir çocuktu. Gelecekle ilgili büyük planları vardı. Öğrenince büyük üzüntü duyduk. Bu acıların son bulmasını diliyoruz" dedi.

ÖLÜM ZİNCİRİ

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünü protesto ederken objektiflere takılan Ali Deniz Uzatmaz, 10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitirmişti. Uzatmaz’ın, Korkmaz’ı anma töreninde Ali İsmail’in resminin bulunduğu pankartın önündeki fotoğrafını, paylaşan arkadaşı Ozancan Akkuş da dün Kızılay’daki saldırıda yaşamını yitirenler arasında yer aldı. Bu acı tesadüfe olayın ardından Twitter’da “Ölüm zinciri” mesajıyla dikkat çekildi.

ODTÜ’DEN AÇIKLAMA

Ankara’da yaşamını yitiren 37 kişi arasında iki ODTÜ öğrencisi de bulunuyor. ODTÜ’den yapılan açıklamada, "Yastayız, lanetliyoruz. Acımız büyük” ifadeleri kullanıldı. ODTÜ’den yapılan açıklamada şöyle denildi: “Ankara’da masum insanları hedef alan bir menfur saldırı daha yaşadık. Üniversitemiz bu insanlık dışı saldırıda iki evladını kaybetti. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Berkay Baş ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Hazırlık öğrencisi Ozancan Akkuş yaşamlarını yitirdi. Yaşamını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralanan vatandaşlarımıza şifalar diliyoruz. Terörü lanetliyor ve her türlü şiddete son verilmesi için çağrımızı tekrarlıyoruz.”

ARKADAŞLARI ŞOKTA

Ankara Fen Lisesi'ni kazanınca Gaziantep'teki ailesinden ayrılarak, liseyi yatılı okuyan Akkuş'un okul arkadaşlarından Ankara Tıp Fakültesi öğrencisi Mehmet Yılmaz, Akkuş'la hem aynı sınıfta eğitim aldıklarını hem de aynı yurtta kaldıklarını anlattı. Akkuş'un herkes tarafından sevilen biri olduğunu anlatan Yılmaz, "İyi anlaşamadığı, tartıştığı bir insan dahi hatırlamıyorum. Çok cana yakın bir arkadaşımdı. Okulda solistlik yapıyordu, konserlere çıkıyordu, şen şakrak bir insandı" dedi. Akkuş'un ODTÜ'de okumak istediğini, ilk yıl puanı yetmeyince üniversite sınavlarına bir yıl daha hazırlanıp, başından beri istediği mühendislik fakültesini kazandığını anlatan Yılmaz, "En başından beri mühendislik istiyordu, hedefine ulaşmıştı" diye konuştu. AA - İHA - HABER MERKEZİ