Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğrencileri, oyun sınıfı oluşturdukları Şehit Şahinbey Özel Eğitim İş Uygulama Merkezindeki çocukları, oyun oynayarak, eğitiyorlar.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Latife Özaydın, Yrd. Doç. Dr. Nilay Kayhan ve Arş. Gör. Merih Toker öncülüğünde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 2. sınıf öğrencileri, ''Oyunlar Çocuk Seçmez'' sloganı ile toplumsal duyarlılık projesi kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Örnek bir davranış sergileyerek öncelikle özel gereksinimleri olan bireylerin devam ettiği okullarda gözlem ve inceleme yapan öğrenciler, oyun sınıfı ve oyuncak bakımından yetersiz fiziki koşullara sahip bir okul belirledi.

UYGUN OYUNCAKLAR DONATTI

Belirledikleri Şehit Şahinbey Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde oyun sınıfı oluşturulması amacıyla fedakarca çalışan öğrenciler kendi imkanları doğrultusunda kısa sürede oyun sınıfını fiziksel alan açısından yeterli hale getirerek aldıkları öğretim materyali ve serbest zaman etkinliklerinde kullanılmaya uygun oyuncaklarla donattı. Oyun sınıfının açılışı, HKÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Gün boyu yapılan oyun temalı etkinliklerde, öğretim üyeleri oyunların çocukların yaşantısındaki önemini ve özel gereksinimli bireyler için bir öğretim aracı olarak kullanılmasına yönelik bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Farklı engel türü ve derecesinde öğrenime devam eden özel gereksinimli öğrenciler ile bir arada bulunarak, eğlenceli ve verimli zaman geçirdi. HABER MERKEZİ