Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk gazetemize yaptığı açıklamada, çok kaliteli bir oyuncu gurubuyla çalıştığını ve hepsinin de çok çalışkan olduklarını söyleyerek "gençliklerinin dışında karakter olarak da çok düzgün bir oyuncu topluluğu var Gaziantepspor'da, bunu hem antrenmanlarda hem maçlarda görüyoruz. Benim için en büyük şans"dedi. Buruk, “Takım olma yolunda adımlar attık, İnşallahta olacağız.. Ama şu anda yaptığımız daha birşey yok. Yolun çok başındayız. üstüne daha çok koyarak gitmemiz gerekiyor” diye konuştu.

DAHA FAZLA PUAN ALABİLİRDİK

Ligin başından itibaren değerlendirime yapan ve lige de iyi başladıklarını söyleyen Buruk, “Sonra şansız geçirdiğimiz maçlar olmuştu. Bu 9 haftaya baktığımızda Kasımpaşa maçı dışında bütün maçlarda hep sahada en iyisini yapan kazanmaya çalışan bazısını kazanan bazısını da bunu hep söylüyorum hatalar oldu bizim ve oyuncularımızın yaptığı hatalar oldu genel olarak baktığımızda daha yüksek puana da ulaşabilirdik. Ama 15 puan çok iyi bir puan. Özellikle son 4 haftadaki çıkış aldığımız 10 puan bizi yukarı taşıdı. Oralarda kalmak istiyoruz. hedefimiz üst tarafları yakaladığımız şu andaki performansı sürdürmek, üst taraflara tutunmak. Alt taraftan uzaklaşmak istiyoruz. Ligimizin zorluğunu biliyoruz. Her takım ligde kötü dönem geçiriyor. Bu kötü dönemde alt tarafa yaklaşmamak çok önemli. O yüzden dediğim gibi alt taraftan uzaklaşıp inşallah ikinci yarıda kendimize daha çok hedef koyma şansı olur. Ama ilk yarı bizim için önemli olan alabileceğimiz en yüksek puanı toplayıp ilk 16 maçlık periyotta ilk yarıyı tamamlamak. Ve ondan sonrada önümüzü daha net göreceğiz.”

TAKIM OLMA YOLUNDA ADIM ATTIK

Özellikle geçen seneden çok az oyuncu vardı. İlk 11’de kadroya da baktığımızda bunu görebiliriz. 18 tane yeni oyuncu aldık. Yeni bir takım kurmak zor tabiki. Bizim içinde biraz zamana ihtiyaç vardı. Zaman içerisinde oyuncularımızın daha iyi tanıdık daha iyi gördük. Takım olma yolunda adımlar attık, İnşallah ta olacağız.. Ama şu anda yaptığımız daha birşey yok. Yolun çok başındayız. üstüne daha çok koyarak gitmemiz gerekiyor. Düzgün çok oyuncu gurubuyla, çalışkan, isteyen başarıya aç, gençliklerinin dışında karakter olarak çok düzgün bir oyuncu topluluğu var burda. Hem antrenmanlarda hem maçlarda görüyoruz. Benim için en büyük şans bu.

HEDEF EN İYİ YERDE BİTİRMEK

Tabiki ne olur ne biter birşey demek doğru olmaz. Biz bu seneyi en iyi yerde bitirmek bizim hedefimiz şu anda. Gerisi ondan sonra ne olur ne biter bilemeyiz ama dediğim gibi ayaklarımızın yere basması lazım yani çok kritik haftalardayız aslında. Hem üst taraftayız alt taraftada iki üç maç kazanan üste çıkma şansı var o yüzden ciddiyetimizi hiç bozmadan her maça ayrı ayrı odaklanarak kazanmaya odaklı çalışacağız yani. UEFA ve ilk 3 tabiki bunlar güzel şeyler ilk 5’e girmek. Yeni bir takım için ilk 8’e girmek bunlar tabiki güzel şeyler. Ama bizim asıl hedefimiz asıl odaklanmamız gereken maçlar. Alabileceğimiz maksimum puanları alarak ondan sonra önümüzü daha net görmek yani. İkinci yarı bunları konuşmak daha doğru olacak

İLGİ BEKLEDİĞİMİN ALTINDAYDI

Haftalar geçtikce biraz hareketlendiğini görüyoruz yani. İlk geldiğimizde yani Gaziantepspor’a olan ilgi beklediğimin altındaydı. Ama haftalar geçtikçe şehrin buna cevap verdiğini görüyoruz. Yani inşallah bizde daha çok başarılı oluruz hedeflerimiz bu doğrultuda. Başarılı olursak taraftarında daha çok sahipleneceğini biliyoruz. O yüzden ama çok desteğe ihtiyacımız var hep bunu söylüyorum yani. Yeni ve genç bir takımız. Kendi sahamızda oynadığımız maçlarda buna daha çok ihtiyacımız var. Şehirde bunu yaşamak hissetmek çok farklı oluyor yani. Sokağa çıktığınızda insanların sizden bahsetmesi takımı sahiplenmesi bu bizide ayrıca sevindiriyor.

KIRGINLIKLARI UNUTALIM

Biraz daha destek olunabilir diye düşünüyorum.. Çünkü Gaziantepspor bir marka ve her hafta Türkiye’nin gündeminde olan bir takım. Gaziantep şehri için çok önemli bu anlamda şehrin büyüklerininde bize destek vermesi gerekiyor. Hem madid hem manevi desteğe ihtiyacımız var. O yüzden yani biraz daha sahip çıkılması gerekiyor. Sonuçta adı üstünde Gaziantepspor yani bu şehrin takımı yani. Geçmişi, kırgınlıkları unutup kenetlenme zamanı olduğunu düşünüyorum. Takımımızda buna sahada en iyi şekilde cevap verdiğini düşünüyorum. Dediğim gibi bu takımı daha çok sahiplenmek gerekiyor.

MİLLİ TAKIMA DESTEK OLMAK GEREK

Kötü başlandı ama evet kaybedilmiş birşey yok daha çok maç var. Geriye kazanma şansı var Türk milli takımının bu anlamda yani takıma destek olmak gerekiyor. Burda oyunculara biraz daha güven aşılamak gerekiyor. Kaybedilmiş hiçbirşey yok şu anda . Oyuncularımızın tekrar ellerinde. Kaybeden oyuncularda tekrar kazanacak olanlarda oyuncular. Bence biraz daha destek zamanı. Çok fazla ümitsizlik var. Son Brezilya maçındada bunu gördük. Bende maçta bulundum. Ama bir milli maç havası yoktu yani. Sanki herkes Brezilya’yı desteklemeye gelmiş gibi bir hava vardı. İnişler çıkışlar mutlaka olacak. Taraftarlık aslında bu yani kötü günde takımı sahiplenmek. O yüzden Türk milli takımı kötü günler geçiriyor. O yüzden hepimizin destek olması gerekiyor.