MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin, bu sonucu beklemediklerini, en az yüzde 15 bandının üstüne çıkacaklarını düşündüklerini söyledi. MHP'nin pek çok yerde yarım ve bir puanla seçimi kaybettiğini söyleyen Erzin, Oğuzeli'ni kazanmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Karkamış'ı 100 oyla kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Erzin, "Sadece Karkamış değil, MHP Türkiye'nin pek çok yerinde yarışı az farklarla kaybetti. Iğdır, Kastamonu, Balıkesir, Uşak, Afyon'da , çok az oylarla kaybettik" dedi. Genel seçimlere kıyaslarsak Ak Parti'nin oylarında 10 puanlık bir düşüş olduğunu söyleyen Erzin, "Bu seçimlerin kazananı MHP oldu. Çünkü oyunu artıran tek parti MHP'ydi" dedi.

Akif Ekici farklı düşünüyor:

Oyumuzu koruduk

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici, 30 Mart'ta karanlıkta bir seçim yapıldığını, tam oylar masaya dökülüp sayıma geçileceği, tasnif yapılacağı sırada elektrikler kesildiğini belirterek, sonuca itiraz edeceklerini ve dava açacaklarını söyledi. Ekici, bu seçimlerde oylarını koruduklarını da belirterek, "Bir önceki genel seçimde oyumuz yüzde 19.33'tü, şu anda 21.9 olmuş. Bunu artış olarak kabul etmiyorum ama oylarımızda çok büyük değişiklik olmamış. Şehrin merkezinde oyumuz yine 30'un üzerinde" dedi.

HALKA SAYGI DUYUYORUZ

Açık torbaların içerisine doldurulmuş oy pusulalarının adliyeye geldiğini söyleyen Ekici, "Yani seçim yapmaya gerek yok. Birilerinin yazması yeterli. Hakimler bile işin içinden çıkamadılar, iki defa toplantı yaptılar. Sandık başındaki insanlarda perişan durumdaydı, ne yaptığını kimse bilmiyordu" dedi. Halkın teveccühüne saygı duyduklarını belirten Ekici, bu seçimleri bir yerel seçim olarak görmemek gerektiğini, bu seçimin bir önceki genel seçimle kıyaslanması gerektiğini söyledi. Ekici, "Oyumuz yüzde 19.33'tü, şu anda 21.9 olmuş. Bunu artış olarak kabul etmiyorum ama oylarımızda çok büyük değişiklik olmamış. Şehrin merkezinde oyumuz yine 30'un üzerinde" dedi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ SIKINTI VERDİ

'Karanlıktan dolayı elektriklerin kesilmesinden dolayı oylarımız çalındı, ama ne kadar çalındı, eksik mi, fazla mı oy aldık bilmiyoruz' diyen Ekici, "Karanlıkta seçim olur mu, sayım olur mu? Sayım anında oylar masanın üzerine döküldü, tam sayım yapılırken elektrikler kesildi. Bu konuda dava açıyoruz. Elimizde hakimlerin elektriklerin kesik olduğu ile ilgili tutmuş olduğu tutanak var, 6 tane seçim kurulu hakiminin tutanağı var. Mum ışığında, telefon ışığında ne kadar oyumuz çalındı bilmiyoruz, oyumuz alla bullak oldu. Sağlıklı hiçbir şey yok. Sandık kurulu da perişan oldu. Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir şey. Çakmak ışığı telefon ışığında seçim yaşandı. Gerçek oyumuz 21 miir, 30'mudur bilmiyoruz." diye konuştu.

İRADE SANDIĞA YANSIMADI

"Biz mevcut oyumuzu korumuşuz' diyen Ekici, "Halkın iradesi sandığa tam yansımamıştır. Dava dilekçesi yazdırdık. İptali için seçim kuruluna ve gerekirse Avrupa insan hakları mahkemesine kadar gideceğiz. Şehrin tamanına yakınına yerde oylar karanlıkta sayıldı. Gelen torbaların hiçbirinde mühür yoktu. Tabi öte yandan biz elimizden geleni yaptık. Halkımız demekki yapılanlardan memnun. Ayakkabı kutularından memnun, baş çalan bir başbakandan memnun, yine de halkın kararına saygı duyarız" şeklinde konuştu.