* Gaziantep'te bir vatandaşımız Suriyeli tarafından öldürüldü. Bu şehir sorunlarına sahip çıkmayarak, bazı kötülüklere davetiye çıkartıyor.

* KOSGEB diyoruz, kredi yurtlar diyoruz, esnaf kefalette yolsuzluk var diyoruz, ihalelerde yolsuzluk var diyoruz kimse sesini çıkarmıyor. Ben tek başıma cengaver değilim

* Vatandaş 300 liralık evini 500 liraya verdim diye sevindi, bakkal Suriyelilere ürün sattım diye sevindi ama özgürlüğünü, demokrasisini, ülkesinin elinden gitiğini göremedi.

* Kimseyi parası kurtarmaz, kimseyi fabrikası kurtarmaz, dün Halep'te o insanların parası, havuzlu villaları, evleri vardı, altlarında son model araçları vardı, bugün ülkelerine gidemiyorlar.

* Mehmet Şeker, Gaski ihaleleriyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunda niye yanında durmamışlar, o gün paralel olduğunu görmemişler.

* Kimsenin kimseyi sen paralelcisin diye suçlamaya hakkı yok. Cemaate gidip beni milletvekili, belediye başkanı yapın derler sonra da cemaatle ilgimiz yoktur derler.

* 15-16 Milyon insan sandığa gitmedi. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı seçiliyor vatandaş duyarsız. Suçu toplumda değil, siyasilerde aramak gerekiyor.

ÖZEL HABER

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep'in sorunlarına kimsenin sahip çıkmadığını, Suriye'yi 3 senedir gündeme getirdiğini, büyük bir sorun olacak dediğinde kimsenin ciddiye almadığını belirtti. Şeker, "Vatandaş 300 liralık evini 500 liraya verdim diye sevindi, bakkal Suriyelilere ürün sattım diye sevindi ama özgürlüğünü, demokrasisini ülkesinin elinden gitiğini göremedi. Biz söylüyoruz, biz dinliyoruz, ne sanayi odası ne ticaret odası yanımızda olmadı" dedi.

VATANDAŞ DUYARSIZ

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker ile 10 Ağustos seçimleri ve kent gündemini konuştuk. Şeker, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'nin başarısız olduğunu söylerken, Suriyeliler konusuna vatandaşların ve sanayicilerin duyarsız kaldığını belirtti. Şeker, Fatma Şahin'in Star Gazetesi'ne verdiği demeci de üstü kapalı eleştirdi.

SEÇİM YAPMAYI BİLE BECEREMİYORUZ

Seçim sonuçlarıyla bu ülkede iki şeyi görmüş olduklarını belirten Mehmet Şeker, "Ağustos'ta seçim yapma mantıklı değil, insanları sandığa götüremiyorsunuz. Ve bu seçim ülkemizin demokrasisindeki eksiklikleri gösteriyor. Başbakan seçimin galibi, ancak devletin tüm imkanlarını kullandı. Bu da bu ülkenin demokrasisindeki eksiklikleri gösteriyor. Maaselef bu ülke seçim yapmayı bile beceremiyor, batıdan böyle görülüyor. Neden çünkü devletin imkanlarını, televizyonunu kullanıyorsun, paralarını kullanıyorsun ve sonuç olarak bunun ismi demokrasi olmaz. Kim kazanırsa kazansın demokrasi kaybediyor" diye konuştu.

KAYBEDEN TÜRKİYE

Türkiye'de 15-16 Milyon insanın sandığa gitmediğini, vatandaşın duyarsız olduğunu dile getiren Şeker, "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı seçiliyor vatandaş duyarsız. Suçu toplumda değil, siyasilerde aramak gerekiyor. Ağustos'ta iş zamanı, sıcak tatil zamanı. Birinci sıkıntı bu. Bir taraf devletin imkanlarını kullanıyor. Kaybeden ne Ekmeledin ne Demirtaş ne de kazanan Erdoğan, kaybeden demokrasi, kaybeden Türkiye" dedi.

SİYASETE SOĞUKLUK VAR

Gaziantep'te katılımın Türkiye ortalamasının da altında olduğunu söyleyen Şeker, "Bunun nedenleri var, ama toplumda da siyaset kurumuna, siyasete bir soğukluk var. Ne yaparsam yapayım, oy versemde, vermesemde değişen bir şey yok diyen bir kesim var. Türkiye'de böyle bir sıkıntı var, gitsemde olur gitmesemde olur diyorlar" dedi.

KAYBEDEN HEP DEMOKRASİ

Bu memleketin sorunları olduğunu, ancak kimsenin sahip çıkmadığını, Gaziantep'te bir vatandaşın Suriyeli tarafından öldürüldüğünü dile getiren Şeker şunları söyledi:"Bu şehir sorunlarına sahip çıkmayarak, bazı kötülüklere davetiye çıkartıyor. Bu ülkenin vatandaşları sorunlarına sahip çıkmalı, vatandaş dış politikasına, iç politikasına sahip çıkacak, oyunu kullanacak ve hesap soracak. Bunu yapmadığımız sürece bu ülkede demokrasi olmaz. Milletvekilleri, belediye başkanları değişir ama kaybeden hep demokrasi olur."

BEN CENGAVER DEĞİLİM

'Ben tek başıma cengaver değilim' diyen Şeker şöyle devam etti:"KOSGEB diyoruz, kredi yurtlar diyoruz, esnaf kefalette yolsuzluk var diyoruz, ihalelerde yolsuzluk var diyoruz kimse sesini çıkarmıyor. Ben tek başıma cengaver değilim. Vatandaş ya sorunlara sahip çıkacak ya da bu şekilde yönetilmeye razı olacak. Kosgeb ile ilgili bir tane Allah'ın kulu arkamda durdu mu, Gaski'de kimse arkamızda durdu mu, durmadı."

SANAYİ ODASI VE TİCARET ODASI YANIMIZDA OLMADI

Suriye'yi 3 senedir gündeme getirdiğini, büyük bir sorun olacak dediğinde kimsenin ciddiye almadığını anlatan Şeker şöyle konuştu: "Vatandaş 300 liralık evini 500 liraya verdim diye sevindi, bakkal Suriyelilere ürün sattım diye sevindi ama özgürlüğünü, demokrasisini ülkesinin elinden gitiğini göremedi. Biz söylüyoruz, biz dinliyoruz, ne basın, ne zenginler, ne sanayi odası ne ticaret odası yanımızda olmadı. Bende tek başıma cengaver değilim, herkes sorununa sahip çıkacak. Bir milletveki olarak ben daha ne yapabilirim. Yolsuzluk oluyor sesini çıkartan yok, hırsızlık oluyor, sesini çıkartan yok, ülkenin içinde ajanlar cirit atıyor sesini çıkartan yok. Sen nasıl milliyetçisin, sen nasıl vatanseversin, dolar mı, para mı, üretimmi önemli. Kimse kusura bakmasın yarın bugün ağlayıp sızlanmasınlar. Ben miletvekili olarak görevini yaptım ama kimseyi yanımda göremedim, birisi çıksın ben Mehmet beye yardımcı oldum desin."

BOMBA FAKİR, ZENGİN AYIRMAZ

'Fakat bir gün onlarında kapılarını çalacak, o zaman kafalarını duvara vuracaklar ama iş işten geçmiş olacak' diyen Şeker, "Kimseyi parası kurtarmaz, kimseyi fabrikası kurtarmaz, dün Halep'te o insanların parası, havuzlu villaları, evleri vardı, altlarında son model araçları vardı, bugün ülkelerine gidemiyorlar, dünyanın dört bir yanına kaçtılar, darmadığın oldular. Bunları görmezden gelmenin anlamı yok. Hepsi açıklama yaptılar iyiki Suriyeliler geldi işçi bulamıyorduk dediler. Yarın bugün zengin olan, fabrikası olan, vatandaşında kapısında bomba patladığı zaman, silahlar konuştuğu zaman kimseyi ayırmaz. O zamanda bu insanlar Suriyelilere itiraz etmeyecek, tepki göstermeyecek. Ben 3 senedir söylüyorum, böyle olacağını söyledim, biz bunları hep söyledik, söylemeye devam ettim ancak arkamda ne bir sivil toplum örgütü durdu, ne ticaret odası, ne sanayi odası durdu. Gerçek tehlike ve yanlışı herkes biliyor ama kimse elini taşın altına koymuyor" dedi.

KİMSE 'BEN TEMİZİM' DEMESİN

Paralel yapının 100 yıldır olduğunu, paralel yapının diğer adının derin devlet olduğunu belirten Mehmet Şeker, "Kimse ben temizim demesin, herkes aynaya baksın. Kapalı kapılar ardında imar değişiklikleri yapılıyordu. Bir 20 sene önceki servetlerine baksınlar, birde bugünkü servetlerine. Ne kadar vergi vermişler. Kimsenin kimseyi sen paralelcisin diye suçlamaya hakkı yok. Önce herkes kendine bakacak. Ben temizmiyim, değil miyim diye bakacak. Sonra karşıdakini suçlayacak. Ben bunları Asım için Ahmet için söylemiyorum, herkes için söylüyorum. Bu ülkede yaşayan herkes kafasını yastığa koyduğunda rahat uyuyor mu, bu önemli. Öyle cuma günü namaza gitmekle olmuyor" diye konuştu.

CEMAATE GİDİP, BENİ MİLLETVEKİLİ, BELEDİYE BAŞKANI YAP DERLER

Bu ülkenin sorununun cemaat sorunu olmadığını, bu ülkenin sorununun demokrasi sorunu olduğunu kaydeden Şeker, "Seçim yapıyorsunuz, ancak adaya halk karar vermiyor. Siyasi partilerin liderleri karar veriyor. Bu CHP içinde, MHP içinde AKP içinde böyle. Siyasi partiler yasası değişirse lider hegomanyası bitecek. Cemaat konusunda da herkes yalan söylüyor. Cemaate gidip beni milletvekili, belediye başkanı yapın derler sonra da cemaatle ilgimiz yoktur derler" diye konuştu.

OLAY CEMAAT OLAYI DEĞİL

Herkesin aynaya bakması, ben nerede hata yaptım diyebilmesi gerektiğini belirten Şeker, "İnsan hak ve özgürlükleri için ne yaptım demeli. Koltuğunu korumak için herkese yalakalık yapanları bu halk biliyor. Dün cemaat çok iyiydi. Mehmet Şeker Gaski ihaleleriyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunda niye yanında durmamışlar, o gün paralel olduğunu görmemişler. Herkes cebine giren para kadar demokrasi istiyor bu ülkede. Onun için bu ülkenin geleceği çok kötü. Olay cemaatin olayı değil, derin devlet yapısı var, herkes iktidara geldiğinde bunu kullanmak istiyor, kullanamadığında bas bas bağırıyor" dedi.

CHP DE KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERECEK

CHP olarak eksiklikleri görüp onun mücadelesini vereceklerini anlatan Şeker, "CHP olarak biz başarılı olduğumuzu söyleyemiyoruz, adayımız şuydu buydu, yaz gününe geldi bunlar ayrı şeyler, bunlar tartışılmalı. Çünkü bu ülkede demokrasi yok. Maalesef şu da bir gerçek CHP de kendine çeki düzen verecek. Daha iyi mücadele edecek. Çok başarılıydıkta halk bize oy vermedi diyemeyiz, buna hakkımız yok. Halka niye ulaşamıyoruz. Ama halk da üç beş kuruşluk çıkarını herşeyin önünde tuttuğunun hesabını yapmalı. Adam Mersin'de tatil sitesindeyiz, otobüs gönderir misiniz diyor, ayıp yani. Bu ülkede demokrasiyi istiyorsan gelip oyunu kullanacaksın. Oyunu kullanmayan adamın beni eleştirme hakkı yok. Adayları beğenmedim diyor, o zaman gel boş at. Üçüne de bas, tepkini göster" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR