Gaziantepli iş dünyası ve esnaf temsilcileri 1 Kasım seçimlerini değerlendirirken, şimdi önemli olan şeyin istikrarı sağlamak olduğunu dile getirdi. Halkın istikrar için AK Parti'ye oy verdiğini belirten iş ve esnaf temsilcileri, "Millet önce koalisyon istedi, olmayınca yetkiyi geri aldı ve istikrarın sağlanması için Ak Parti'ye oy verdi. Artık gündemin seçim, çatışma değil, uzun vadeli ekonomi olmasını istiyoruz. Kurulacak AK Parti hükümeti hızlı şekilde yol haritasını çıkartarak, öncelikle ekonomiye odaklanmalı ve her alanda reform hareketi başlatmalıdır. Bir an önce seçim atmosferini geride bırakarak işimize gücümüze dört elle sarılmalıyız. Milletimiz Türkiye’nin huzur ve istikrarı yönünde bir karar vererek güçlü bir siyasi iradenin oluşmasını desteklemiştir. Türkiye gündeminde bundan sonra ekonomi ve ekonomik istikrarın öncelikli konular arasında yer alması hepimizin ortak isteğidir" dediler.

KONUKOĞLU:BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, 1 Kasım genel seçimlerinin tarihi bir seçim olduğunu belirterek, ‘’Türkiye’de yeni bir sayfa açıldı. Artık 4 yıl boyunca seçim yok, önümüz açık. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz’’ dedi.

MİLLET İSTİKRARDAN YANA OY KULLANDI

Konukoğlu, ülke genelinde büyük bir demokratik olgunluk, huzur ve barış içerisinde seçim sürecinin tamamlandığını ifade ederek, "Milletimiz iradesini sandığa yansıttı. Birlik beraberlikten, istikrardan, huzurdan, güvenden yana oy kullandı. Sandık aracılığıyla, tek başına iktidar için güçlü bir mesaj verdi. Milletimiz ve ülkemiz kazandı’’ dedi.

1 KASIM DÖNÜM NOKTASI

Seçmenin, terörü siyasete alet edenlere de hak ettiği cevabı verdiğini belirten Adil Konukoğlu, 1 Kasım seçimini, siyaset tarihinde ve ekonomik kalkınmada önemli bir dönüm noktası olarak niteledi. Konukoğlu, "Ülkemizde 13 senedir tek parti hükümetinin getirdiği istikrar sayesinde ekonomide çok önemli atılımlara imza atıldı. Kurulacak AK Parti hükümeti hızlı şekilde yol haritasını çıkartarak, öncelikle ekonomiye odaklanmalı ve her alanda reform hareketi başlatmalıdır. Bir an önce seçim atmosferini geride bırakarak işimize gücümüze dört elle sarılmalıyız" dedi.

BARTIK: SEÇMEN MUHALEFETE İNANMADI

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, artık gündemin seçim, çatışma değil, uzun vadeli ekonomi olmasını istediklerini belirtti. Bartık, "Seçim bitti, döviz ve borsa tavan yaptı. Demekki ülke seçimin bitmesini istiyormuş. Bizimde mesajımız 2015'i kaybettik, 2016'da yeni atılımlara ihtiyaç var demiştik. Bu da şunu gösteriyor halkın iradesi tek başına iktidara dönmüş. Ben bir an önce hükümetin kurulacağını ve artık gündemin seçim, çatışma değil, uzun vadeli ekonomi olacağını düşünüyoruz. Seçmen muhalefete sen beni ikna edemedin, ben sana inanmadım dedi. Vatandaş sulh istiyor. Başbakanın konuşmalarında bu sulhun geleceğini gördük. Başbakanın ifadeleri toplumu kucaklayacak şekilde. Şimdi yanyana durup hep beraber bu ülkeyi nereye götüreceğimizi konuşmalıyız" dedi.

SAYGI DUYMAK GEREKİR

Bartık, 1 Kasım seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, katılımın yüksek olduğu seçimlerde halkın demokratik haklarını kullanarak tek parti iktidarını seçtiğini söyledi. Bartık, “2015 yılını seçimle geçirdik, gündemimiz artık değişmelidir. Planlarımızı Türkiye’nin kalkınmasına ve yeni hedeflerine göre yapmalıyız. Seçimi geride bıraktık, sorunsuz sıkıntısız bir seçim geçirdik. Seçmen tercihini AK Parti’den yana kullandı. Milletin tercihine saygı duymak gerekmektedir. Seçim atmosferinde oluşan kutuplaşmanın bir an önce giderilmesi gerekiyor. Bundan sonra hedef Türkiye’nin kalkınmasıdır, bu konuda partili partisiz herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır” dedi.

ÖNCELİK EKONOMİ OLMALI

Seçimler nedeniyle ekonominin geri planda kaldığını ifade eden Bartık, iş dünyasının beklentisine kulak verilmesi gerektiğini vurguladı. Öncelikle Türkiye’nin ilk 10 ekonomi arasına girmesi için plan ve proje geliştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Bartık, bunun için de ekonomide yapısal reformlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Üreten, rekabet eden ve dünya arenasında söz sahibi bir Türkiye için bir araya gelmek zorundayız. Bu saatten itibaren siyaseti siyasetçiler konuşmalıdır. İş dünyası da yeni pazarlar ve ürünler için proje geliştirmelidir” diye konuştu.

NAKIBOĞLU: HALKIMIZ İSTİKRAR İSTEDİ

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, ülke olarak yakın dönem siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birini daha geride bıraktığımızı belirtti. Nakıboğlu, “5 aylık belirsiz bir dönemin ardından milletimiz sözünü söyleyerek tek parti yönetimi ve istikrar iradesini güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. Seçmenin sandık aracılığıyla verdiği güçlü mesajla Türkiye'nin önü açılmıştır. Şimdi işe koyulup milletimizin ihtiyaçlarına cevap verme zamanıdır. Seçim atmosferini bir an önce geride bırakarak ülke geleceğini düşünmek zorundayız."

YENİ REFORMLARA İHTİYAÇ VAR

13 senedir tek parti hükümetinin getirdiği istikrar sayesinde ekonomide çok önemli adımların atıldığını ifade eden Başkan Nakıboğlu, Milletimizin daha zengin ve müreffeh olmasının yolu huzur ve istikrardan geçer. Çünkü huzur ticareti, ticaret zenginliği getirir. Şimdi yakaladığımız bu kazanımları daha ileriye götürme zamanın geldiğine inanıyoruz. Her alanda yapılacak yeni reformlarla 2023 hedeflerine ulaşacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” Seçmenin, AK Parti'ye tek başına hükümet etme, birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi verdiğini vurgulayan Nakıboğlu şunları kaydetti: “Halkımız büyük bir çoğunlukla sandık başına gitmiş ve bu sayede milli irade yeni parlamentomuza yansımıştır. Ülkemizin geleceği için daha çok çalışıp hep birlikte ekonomiye odaklanmalıyız. Kaybedecek vaktimiz yok."

TİRYAKİOĞLU: HALKIN İRADESİ SANDIĞA YANSIDI

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, halk iradesinin sandığa yansıdığını ve halkın tek başına iktidar isteğini oylarıyla bir kez daha güçlü şekilde ortaya koyduğunu kaydetti. Tiryakioğlu, "Halkımız oylarıyla huzur, güven ve istikrar isteklerini sandığa yansıttı. 7 Haziran seçimlerinin getirdiği siyasi belirsizlik ve bilinmezlik bu seçimle birlikte tam olarak ortadan kalktı. Başta ekonomi olmak üzere yarım kalan birçok konuda reform hareketlerinin zaman kaybedilmeden biran önce başlatılması gerek. Türkiye 2023 hedeflerine artık çok daha yakın. Siyasi istikrar, ekonomik istikrarı da beraberinde getirecektir. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Ülkemizin birçok alanda belirlediği ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmemizi sağlayacak 2023 hedeflerimiz var. Belirlenen bu hedeflere ulaşmamız için hepimize büyük görevler ve yükümlülükler düşmekte. Bu nedenle seçim atmosferinden bir an önce çıkarak bizleri hedeflerimize kavuşturacak başarılara doğru yol almalıyız" diye konuştu.

ÇIKMAZ: HÜKÜMET MESAJI ALMIŞTIR

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Türkiye'nin 2023 hedefleri, istikrarın önemli olduğunu belirterek, "Vatandaşların ne kadar sağduyulu olduğunu büyük bir millet olduğunu gösterdi. Vatandaşlar istikrara oy verdi. Hükümette mesajı almıştır. Muhalefete bir ikaz verdi. Siz dedi bu hükümet olma sürecini iyi değerlendiremediniz. Ekonomik istikrar önemli. Türkiye'de 5 ayda sıkıntılar başlamıştı" dedi.

KOMŞULARIMIZDAN DERS ÇIKARMALIYIZ

Komşularımıza bakıp ders almamız gerektiğini dile getiren Çıkmaz, "Ekonomik açıdan istikrarın sağlanması, terörün bir an önce bitirilmesi açısından iyi olur diye düşünüyoruz. İnşallah şımarmazlar. Başbakanın konuşmasına bakarsanız hersesi kucaklayacağız dedi. Olması gereken bu. İnsanlar ister muhalefete oy versin ister iktidara oy versin biz kardeşiz. Irak'tan, Suriye'den diğer Yunanistan'dan ibret almamız lazım. Birlik bütünlük içinde önümüze bakmamız lazım, yola devam etmemiz lazım" diye konuştu. Çıkmaz milli iradenin verdiği kararın huzur ve istikrar yönünde olduğunu belirterek bundan sonraki süreçte Türkiye’nin geleceğinin düşünüldüğü gündemler oluşturulması gerektiğini savundu.

KÜSBEOĞLU: FATURAYI AĞIR ÖDEDİK

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, milletin önce koalisyon istediğini, olmayınca bir ders verelim dediklerini belirterek, "Vatandaş yetki verdi, muhalefet bu yetkiyi kullanmadı. Millet, bu yetkiyi geri aldı ve yapacak partiye iade etti. İstikrarın sağlanması için tek bir ağızdan kararlar verilsin diye iyi olacağını ümit ederek Ak Parti'ye oy verildi. İnşaat sektöründen, nakliye sektörüne, sanayiciden ihracatçıya, küçük esnafından büyük esnafına kadar sıkıntı yaşanılar bir dönem yaşadık. İç ve dış yatırımcıların beklemekte olduğu bir süreci yaşadık. Faturayı ağır ödedik, istikrarsızlığın faturasını çok ağır ödedik. İç ve dış yatırımcılar tedirgindi. Türk milleti bu faturayı ödemeye layık değildi" diye konuştu.

GÜNEŞ: İSTİKRAR İÇİN OY VERDİLER

Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Kemal Güneş, 7 Haziran'da tarafsız esnaf kesiminin çoğunun sandığa gitmediğini, ama 7 Haziran'dan sonra bombalar patlayıp, terör olayları artınca, istikrarsızlık olunca insanların gene de istikrar için bunlara oy vermek lazım diyerek sandık başına gittiğini söyledi. Mustafa Kemal Güneş, "Çünkü hükümet kurmaya MHP karşı çıktı, herşeye hayır dedi. İnsanların karşılarında hükümet kuracak bir topluluk yoktu. Hükümet kurmadılar diye öfkelenip kızan iyi bir kesim vardı. Sandığa gitmeyen kesim sandığa gitti. Ak Partililerin dili çok önemliydi, biz dersimizi aldık, mesajımızı aldık dediler, insanlar buna ikna oldular. HDP'ye oy verenler terörün başlamasıyla kızıp, istikrar için oy verdiler" dedi.

BU SEÇİMLERDEN DERS ALINSIN

Bu seçimlerden ders alınması gerektiğini dile getiren Güneş, "Kesinlikle Ak partili siyasiler mesajlarının arkasında durmalılar. Sevgi tohumu ekmeli, nifak tohumları ekmemeliler. İntikam almak gibi yanlışa düşürlerse tekrar insanlar döner, bunu unutmasınlar. Bu bütün partiler için geçerli. Ak Partili siyasiler zafer sarhoşluğuna düşmemeliler. Seçim bitmiştir herkes buna saygı göstermeli. Vatandaşın iradesine saygı gösterip şımarmadan intikama dönüştürmeden hizmet yapmalılar. Herkese el uzatmalılar. Sen şuna oy verdin, buna oy verdin dememeliler. Bu seçimlerden ders alınsın. Bu ülke için koalisyon maalesef olmuyor. Barış, sevgi dili kullanıp insanlara öyle yaklaşmalılar. artık seçim atmosferinden çıkılsın herkes işine dönsün" diye konuştu.

KONUKOĞLU: İSTİKRARA OY VERİLDİ

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ise, “Milletimiz sağduyu ile hareket ederek istikrara oy verdi. İcraat kesintisiz devam edecek. Halkımız Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü ve kardeşliğini canı gönülden istediğini sandıkta gösterdi. Milletimizin verdiği bu karar, hayırlara vesile olsun.”

KADOOĞLU: TARİHİ FIRSAT

TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu, yeni kurulacak hükümetin, dünü dünde bırakıp, barış süreci, Avrupa Birliği süreci ve dış politika gibi dört önemli konuda hızlı hareket etmesini ve gereken reformları hayata geçirmesini beklediklerini söyledi. Kadooğlu, "İş dünyası ile hükümetin el ele verip kaybettiğimiz 2015 yılını 2016’da telafi etmeliyiz. Tüm siyasi partileri ve adayları, bu seçimi demokratik olgunluk içerisinde tamamladıklarından ötürü kutluyorum. Seçimlerden tek başına hükümet kuracak başarıyı elde eden Ak Parti'yi tebrik ediyorum. 1 Kasım sonuçları; ekonomik ve sosyal reformların hız kazanması, sorunların bir an önce çözümü, barış ortamının yeniden tesis edilmesi, yatırımların güven içinde tekrar başlaması, demokratikleşme sürecinin devam etmesi için, halkın verdiği yeni bir fırsattır" dedi. MERAL KINACILAR