Bloomberg HT’nin konuğu olan Maliye Bakanı Naci Ağbal, sıfır araçlarla ilgili ÖTVdüzenlemesinin adil bir sistem için oluşturulduğunu ve sektör temsilcileriyle istişare edildikten sonra hayata geçirileceğini söyledi.

Sosyal medyada dolaşan ve ‘yeni’ olduğu söylenen ÖTV oranlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Bakan Ağbal, yeni vergi sistemini oluştururken piyasada oluşmuş olan fiyat kümelerini dikkate alacaklarını, belli bir oranın altında kalacak olan araçlara daha düşük bir vergi oranı belirleyeceklerini ifade etti. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Otomobillerden alınacak olan yeni ÖTV ile ilgili ipuçları da içeren bilgiler verirken şöyle konuştu: “Sistemi sektörle istişare ettikten sonra uygulamaya koyacağız. Yeni düzende de motor silindir hacmi kriteri devam edecek. Ancak aynı motor ve silindir hacmine sahip araçların farklı amaçlarla kullanıldığını biliyoruz. Bu durumda 1.4 litre motor hacmine sahip, düşük emisyonlu kompakt bir binek otomobil ile aynı motor hacmine sahipspor otomobil ya da SUV’un vergisi farklı olacak, hatta binek olan versiyonun vergisi düşebilecek.”

‘HEDEFLERİ GÖZETECEĞİZ’

Türkiye’de otomotiv sektörünü büyütmek istediklerini vurgulayan Maliye Bakan Ağbal, düzenlemeyi sektörün orta ve uzun vadeli planlarını gözeterek ve mutlaka bu endüstriyi büyütmek üzere yapacaklarının altını çizdi.